روابط بین فردی

اهمیت روابط بین فردی و ۶ اشتباه رایج در ارتباط با دیگران

  • اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معمولا در روابط بین فردی با دیگران مشکلاتی را تجربه می‌کنید و یا نمی‌توانید مدت طولانی با دیگران روابط صمیمانه و دوستانه داشته باشید، احتمالا یکی از دلایل آن می‌تواند عمل‌کردن به اشتباهات رایج زیر در روابط‌تان با دیگران باشد.

    داشتن نگاه بالا به پایین به دیگران

    برخی افراد همیشه به دیگران از موضع بالا نگاه می‌کنند. این افراد معمولا خودشان را یک سر و گردن بالاتر از دیگران می‌دانند و به اصطلاح اعتماد به نفس باد کرده دارند. معمولا برای انسان‌ها معاشرت کردن با کسانیکه خودشان را بالاتر می‌بینند و همیشه از موضع بالا به دیگران نگاه می‌کنند، خوشایند نیست. اگر از آن دسته افرادی هستید که این ویژگی را دارید و یا فیدبک‌هایی که تا‌کنون از محیط‌تان دریافت کرده‌اید، گویای این ویژگی است، پس باید آن را اصلاح کنید. این ویژگی می‌تواند به دلیل وجود ویژگی‌های شخصیت خودشیفته باشد . باید به خاطر داشته باشید تا زمانی که دارای این ویژگی و نگاه به روابط‌تان هستید، نمی‌توانید روابط سازنده و مثبتی با دیگران داشته باشید.

    قضاوت کردن دیگران

    همه انسان‌ها گاهی دیگران را قضاوت می‌کنند و این امر کاملا طبیعی است. اما گاهی این قضاوت کردن تبدیل به عادت فرد می‌شود و فرد مدام در حال قضاوت کردن رفتار ،گفتار، ظاهر و … در دیگران است. ارتباط با افرادی که ما را قضاوت می‌کنند، خوشایند نیست و اغلب افراد ترجیح می‌دهند که در حد امکان ارتباطی با اینگونه افراد نداشته باشند. باید به خاطر داشته باشید که انسان‌ها، تفاوت‌های فردی زیادی با هم دارند. سعی کنید به جای قضاوت مکرر دیگران، تفاوتهای فردی را بپذیرید.

    ساز مخالف زدن

    برخی افراد مدام در حال مخالفت کردن با دیگران هستند و در مورد هر چیزی ساز مخالف می‌زنند. این افراد معمولا از بقیه انتقاد می‌کنند و سعی می‌کنند برای هر مشکلی دنبال مقصر بگردند. اگر جزء این دسته از افراد هستید سعی کنید سبک ارتباطی خود را بررسی کنید. اگر سبک ارتباطی شما سلطه گرانه است، در ارتباط با دیگران مکررا دچار مشکل خواهید شد. برای برقراری ارتباط موثر با دیگران نیاز است مهارت‌هایی را فرابگیرید.


    مقاله پیشنهادی «نشخوار فکری | راه‌های درمان نشخوار ذهنی چیست؟»


    بازجویی کردن

    شاید برایتان پیش آمده باشد که در ارتباطی احساس کرده‌اید که در حال بازجویی شدن بوده‌اید. معمولا رفتارهایی که باعث می‌شود افراد احساس کنند بازجویی می‌شوند، احساس خیلی بدی را در آنها ایجاد می‌کند. سعی کنید در روابط بین فردی با دیگران همدلانه برخورد کنید، نه بازپرسانه. زمانی که شما از طرف مقابل بازجویی می‌کنید احتمال اینکه بار دیگر به سمت شما بیاید، بسیار کاهش می‌یابد. سعی کنید در هر رابطه ای به طرف مقابلتان احترام بگذارید و او را آزاد بگذارید هر چقدر که دوست دارد اطلاعات در اختیار شما بگذارد.

    موعظه و نصیحت کردن

    افراد معمولا از شنیدن نصیحت و موعظه خوششان نمی‌آید. زمانیکه در یک رابطه شروع به نصیحت کردن طرف مقابل می‌کنید، گویا دیواری بین خود و او می‌کشید که دیگر حرف‌های شما را نمی‌شنود. خیلی از افراد، پس از اینکه قسمت کوتاهی از حرف‌های طرف مقابل را شنیدند، شروع به نصیحت کردن می‌کنند. این امر می‌تواند بسیار به ارتباط آسیب بزند. سعی کنید شنونده صبوری باشید. خیلی از اوقات افراد فقط برای شنیده شدن به شما پناه می‌آورند نه نصیحت شدن.

    راه‌حل ارائه دادن

    یکی دیگر از موانع ارتباط موثر می‌تواند راه‌حل ارائه دادن باشد. سعی کنید تا زمانیکه فرد از شما راه حل نخواسته است، به او راه حلی ارائه ندهید. به جای فکر کردن به راه حل، فقط سعی کنید که شنونده خوبی برای طرف مقابل باشید. اگر فرد مقابل به شما گفت به نظرت چه کار کنم؟ یا چه کاری می‌توانم انجام دهم؟ آن موقع می‌توانید راه‌حل‌هایتان را به او ارائه دهید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۹ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #