افسردگی بعد از طلاق

افسردگی بعد از طلاق و نشانه‌های آن

  • طلاق یکی از تجربیاتی است که اثرات گسترده‌ای بر روی جنبه‌های مختلف زندگی افراد دارد. در عین حال که احساس رهایی از یک ازدواج ناموفق را برای فرد به دنبال دارد، همزمان فرد را با موجی از چالش‌های احساسی و روانی مواجه می‌کند. یکی از چالش‌ها و اتفاقاتی که بسیاری از افراد بعد از طلاق و جدایی با آن مواجه می‌شوند، افسردگی است. در این مقاله قصد داریم به بررسی افسردگی بعد از طلاق، علایم و نشانه‌های آن و راهکارهایی برای بهبود این افسردگی، بپردازیم.

    افسردگی بعد از طلاق چیست؟

    افسردگی بعد از طلاق، یک پدیده‌ی پیچیده با جنبه‌های مختلف است که ریشه در احساس غم، از دست دادن و بحران هویت دارد. زمانی که فرد، یک فصل از زندگی خود، با شخصی را تمام می‌کند، با تمام احساسات گفته شده رو به رو می‌شود و در شرایط بحرانی و پیچیده‌ای قرار می‌گیرد. این نوع از افسردگی، علایمی مشابه با اختلال افسردگی اساسی دارد.

    علایم افسردگی بعد از طلاق

    • احساس غمگینی
    • احساس ناامیدی
    • از دست دادن علاقه نسبت به کارها و فعالیت‌هایی که قبلا برای فرد لذت بخش بودند
    • گریه‌های مداوم
    • احساس بی قراری
    • نداشتن تمرکز کافی
    • مرور مداوم خاطرات با همسر
    • تغییر در خواب و اشتها
    • افکار خودکشی

    افسردگی بعد از طلاق

    افسردگی بعد از طلاق در زنان و مردان

    نتایج مطالعات نشان داده‌اند که عامل جنسیت می‌تواند نقش مهمی در تفسیر شرایط به وجود آمده و علایم افسردگی بعد از طلاق داشته باشد. زنان معمولاً افسردگی را با احساساتی نظیر ناراحتی و غم، بی­ارزشی و احساس گناه تجربه می‌کنند؛ در حالی که ممکن است مردان علایمی همچون بی­قراری، بی­خوابی، پرخوری عصبی و مصرف دخانیات و الکل را تجربه ‌کنند. شاید در نگاه اول به نظر برسد که زنان در مقایسه با مردان به احتمال بیشتری دچار افسردگی بعد از طلاق می‌شوند، اما این در حالی است که مردان معمولاً تمایل کمتری برای صحبت کردن در مورد افسردگی خود دارند.

    راهکارهایی برای مقابله با افسردگی بعد از طلاق

    هرچند که افسردگی بعد از طلاق پدیده ی پیچیده­ای است و فرد، شرایط خاصی را سپری می‌کند اما، با آگاه شدن نسبت به شرایطی که دارد و انجام راهکارهایی می‌تواند به نحو بهتر و مؤثرتری با طلاق مقابله کند. در ادامه به ارائه‌ی راهکارهایی برای مقابله‌ی بهتر با افسردگی بعد از طلاق می‌پردازیم:

    به احساسات خود توجه کنید: بعد از جدایی و طلاق، با موجی از احساسات و افکار منفی مواجه می‌شوید، سعی نکنید آنها را نادیده بگیرید. هر چه قدر هم که تلاش کنید به آنها بی توجه باشید، در دراز مدت نمی‌توانید از شر آنها خلاص شوید. به جای فرار از این احساسات، سعی کنید اتفاقی که افتاده را بپذیرید، احساسات منفی خود را طبیعی و واکنشی به اتفاق پیش آمده بدانید. تمرینات ذهن آگاهی، برای پذیرش و حل و فصل کردن احساسات منفی، بسیار مفید و کمک کننده هستند.

    فعالیت‌های اجتماعی خود را حفظ کنید: زمانی که فرد دچار افسردگی بعد از طلاق است، بودن در جمع و تعامل با دیگران را دوست ندارد و تمایل به تنهایی و انزوا دارد و نظر می‌رسد، انرژی کافی برای برقراری ارتباط با دیگران را ندارد؛ اما بودن در کنار افرادی که قابل اعتماد هستند و می‌توانید با آنها صحبت کنید و شما را درک می‌کنند بسیار کمک کننده است. نکته‌ی مهم و اساسی این است که تعاملات اجتماعی خود را به طور کامل قطع نکنید.


    مقاله پیشنهادی «راهکارهای کنار آمدن با زندگی پس از طلاق»


    به داشتن خواب کافی توجه کنید: یکی از علایم متداول در افسردگی بعد از طلاق، کم­خوابی و بی­خوابی است. کمبود خواب، می‌تواند باعث تشدید افسردگی شود. قبل از خواب با انجام کارهای آرامش­بخش، دوری از وسایل الکترونیک و دیجیتال و ایجاد فضای مناسب برای خواب، به ارتقای کیفیت خواب خود کمک کنید.

    به خودتان زمان بدهید: طلاق، تغییر بزرگی در زندگی است و شما مجبور نیستید به سرعت بهبود پیدا کرده و به روال سابق زندگی خود بازگردید. برای بهبود و بالا بردن عملکردتان، نیاز به زمان دارید. در صورتی که بعد از گذشت مدت طولانی، همچنان احساس خوبی ندارید، آن را طبیعی بدانید و خودتان را قضاوت نکنید.

    روتین خود را عوض کنید: با تغییر شرایط، بهتر است فعالیت‌های روزانه‌ی خود را تغییر داده و روتین جدیدی به زندگی خود اضافه کنید. اضافه کردن یک فعالیت ورزشی یا هنری و یا هر فعالیت لذت­بخش دیگری به برنامه‌ی روزانه، حس و حال شما را تغییر می‌دهد.

    از یک متخصص روانشناسی بالینی کمک بگیرید: به دلیل اینکه افسردگی یک شرایط بالینی است،کمک گرفتن از یک متخصص روانشناسی بالینی به شما کمک می‌کند تا فرآیند بهبودی و گذر از این مرحله‌ از زندگی را بهتر و سریع‌تر طی کنید. متخصص روانشناسی با تکیه بر نقاط قوت شما و شناسایی و اصلاح الگوهای فکری و رفتاری منفی و مخرب، باعث ایجاد تغییر و بهبودی در شما می‌شود.

    افسردگی بعد از طلاق

    چه زمان از یک متخصص کمک بگیریم؟

    اگر دوره‌های طولانی از احساسات و عواطف منفی را سپری می‌کنید، عملکرد شما به شدت افت کرده و اکثر روزها، حتی نمی‌توانید از جای خود بلند شوید باید هرچه زودتر به یک متخصص مراجعه کنید. در صورتی که نسبت به این علایم بی­توجه باشید ممکن است افکار خودکشی به سراغ شما بیایند. ممکن است شما در شرایطی باشید که صحبت کردن درباره‌ی احساساتتان با یک غریبه، در فضایی به دور از سرزنش و قضاوت، نسبت به صحبت کردن با اعضای خانواده و دوستانتان برایتان راحت‌تر باشد.

    نتیجه‌گیری

    افسردگی بعد از طلاق، پاسخی طبیعی به شرایط و اتفاق پیش آمده است. برای مقابله‌ی مؤثر با افسردگی بعد از طلاق، آگاهی و شناخت نسبت به علایم آن، مهم و ضروری است. با شناخت نسبت به علل آن، علایم و راهکارهای مقابله، می­توانید این دوره‌ی پر چالش و بحرانی را پشت سر بگذارید. به خاطر داشته باشید، گذر زمان و داشتن حمایت و کمک، برای پشت سر گذاشتن این دوره از زندگی بسیار مهم و ضروری است.

    رزرو تلفنی وقت مشاوره : 09107601980

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳۴ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #

    از راه های زیر با من در ارتباط باشید

    📞 تماس تلفنی و ارسال پیامک

    📲ارسال پیام از طریق واتساپ

    📲ارسال پیام از طریق تلگرام