زندگی پس از طلاق

راهکارهای کنار آمدن با زندگی پس از طلاق

  • طلاق یکی از پر چالش‌ترین تجربیات زندگی است که باعث می‌شود افراد در صدد بازسازی زندگی خود پس از آن برآیند. سازگاری و وفق دادن خود با شرایط بعد از طلاق و جدایی، مستلزم یادگیری و تقویت مهارت‌ها و راهکارهای مقابله‌ای جدید است. افراد نیاز دارند، روتین جدیدی برای زندگی‌شان پیدا کنند، دایره‌ی ارتباطی جدیدی به دست آورند و یا حتی به دنبال کسب درآمد باشند. در حالی که طی کردن این فرآیند می‌تواند بسیار سخت و پیچیده باشد، در عین حال، فرصت مناسبی برای رشد و شناخت بیشتر خود است. در این مقاله به توضیح راهکارهای مختلف برای بهتر کنار آمدن با زندگی بعد از طلاق هستیم.

    زندگی بعد از طلاق چگونه است؟

    بعد از طلاق افراد، دوره‌ای را سپری می‌کنند که از نظر روانی و عاطفی مراحل مختلفی دارد و فرد در تلاش برای سازگاری با شرایط جدید است. برای برخی افراد سازگاری با شرایط جدید و برگشتن به روتین زندگی روزانه ممکن است با چالش‌هایی همراه باشد. در این شرایط خاص، فرد در حال تلاش برای حفظ سلامت جسمی و روانی خود است و به سختی می‌تواند کارها و فعالیت‌های معمول خود را انجام دهد. شناخت چالش‌های بعد از طلاق و راه‌هایی برای مقابله‌ی مؤثرتر با این پدیده، می‌تواند به افراد کمک کند سریع‌تر و راحتتر با شرایط زندگی بعد از طلاق کنار بیایند.

    زندگی پس از طلاق

    چگونه با زندگی بعد از طلاق و جدایی کنار بیاییم؟

    در ادامه به راهکارهایی اشاره می‌کنیم که می‌توانند به ما در کنار آمدن با مشکلات و شرایط بعد از طلاق کمک کنند:

    • پذیرش: زمانی که ازدواجی صورت می‌گیرد، هیچ کدام از دو طرف تصور طلاق و جدایی را ندارند. با وجود اینکه همیشه تعدادی از ازدواج­ها به طلاق می­انجامد، اما هیچ کس موقع ازدواج تصور جدایی را ندارد. این اتفاق باعث شوکه شدن هر دو طرف می‌شود. احساس پشیمانی و یا احساس اینکه برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانستند کاری انجام دهند، باعث می‌شود مدتها خود و دیگران را سرزنش کنند. مقصر دانستن خود و دیگران باعث می­شود که افراد دیرتر به پذیرش و به تبع آن به آرامش برسند. دانستن این موضوع که شما تلاش خود را کرده‌اید و اتفاق افتادن برخی امور در زندگی شما، تحت کنترل شما نیست به پذیرش شما کمک می‌کند. بدون پذیرفتن تمام و کمال این اتفاق، سازگاری با شرایط جدید غیر ممکن خواهد بود.
    • خودمراقبتی: اولین و مهم‌ترین قدم در پیدا کردن سازگاری با شرایط بعد از جدایی و طلاق، مراقبت کردن از خودتان است. شما باید از جسم، ذهن، احساسات و عواطفتان مراقبت کنید. داشتن فعالیت فیزیکی منظم، عادات غذایی مناسب، خواب و استراحت کافی، انجام تمرینات یوگا و ذهن آگاهی، همگی به حفظ سلامت جسمی و ذهنی افراد کمک می‌کند. با انجام فعالیت‌های خودمراقبتی و توجه به سبک زندگی، از شدت استرس کاسته شده و بهتر می‌توانید با احساسات و عواطف دشوار و پیچیده و خاطرات قدیمی مقابله کنید.
    • حفظ روابط و تعاملات اجتماعی: با از دست دادن یک رابطه و یک فرد، ممکن است تمامی دایره‌ی دوستی و روابط شما را تحت تأثیر قرار دهد، از این جهت لازم است که دایره‌ی روابط جدیدی تشکیل دهید. سعی کنید ارتباط خود را با دوستان و خانواده‌تان حفظ کنید و از حمایت اجتماعی آنها بهره‌مند شوید. ارتباط با افرادی که شما را دوست دارند و مورد اعتماد شما هستند به شما کمک می‌کند بتوانید افکار و احساسات خود را با آنها در میان بگذارید. داشتن دایره‌ی ارتباطی باعث می‌شود احساسات منفی نظیر تنها ماندن، رها شدگی و درماندگی در شما کمتر شود. بسیاری از افراد با مراجعه به مشاور و روانشناس متخصص، شرکت در گروه‌های حمایتی و خودیاری یا تعامل با دیگران؛ از حمایت اجتماعی برخوردار باشند.
    • رشد و پیشرفت فردی: یکی از دیدگاه‌ها و نگرش‌های بسیار کمک کننده و کارآمد بعد از طلاق این است که طلاق و جدایی را فرصتی برای تغییر و تحولات فردی بدانیم. بسیاری افراد از این فرصت برای یادگیری فعالیت‌ها و سرگرمی‌های جدید استفاده می‌کنند، اهداف جدیدی برای خود مشخص می‌کنند و در راستای آنها تلاش می‌کنند. تمرکز بر اهداف فردی، باعث می‌شود اعتماد به نفس افراد تقویت شود و زندگی هدفمندی داشته باشند.

    مقاله پیشنهادی «چند نکته طلایی برای بهترشدن رابطه عاطفی»


    • تقویت مهارت مدیریت هیجان: مهارت مدیریت هیجان، مهارتی است که در تمامی موقعیت‌های زندگی، کاربرد دارد و به افراد کمک می‌کند بتوانند احساسات شدید و یا منفی خود را مدیریت و قابل تحمل کنند. افرادی که طلاق را تجربه می‌کنند با موجی از احساسات مختلف نظیر غم، خشم، ترس، سر در گمی،… رو به رو می‌شوند. لذا، نیاز است بتوانند این احساسات را به درستی مدیریت کنند. افراد معمولاً در این شرایط کمتر به فکر تجربه‌ی هیجانات مثبت هستند و ممکن است نسبت به بیشتر کارها و فعالیت‌ها بدبین و بی حوصله هستند؛ لازم است تا افراد روزانه، حداقل یک فعالیت خوشایند برای ایجاد و تقویت احساسات مثبت در خود انجام دهند. با بالا رفتن روحیه، انگیزه و انرژی افراد برای انجام کارها و فعالیت‌های خوشایند و مفید دیگر نیز تقویت می‌شود و به تدریج اثر احساسات و عواطف منفی کمرنگ می‌شود.
    • اجتناب از رابطه و یا ازدواج زودهنگام بعدی: بسیاری از افراد بلافاصله بعد از طلاق، وارد رابطه‌ی جدیدی می‌شوند و یا مجددا ازدواج می‌کنند. ترس از تنهایی و یا این فکر که ممکن است به دست آوردن فرد دیگری بسیار کار سختی باشد باعث می‌شود افراد چنین تصمیمی بگیرند. قبل از وارد شدن به رابطه‌ی جدید، لازم است مسائل و مشکلاتی که در ازدواج قبلی وجود داشته حل و فصل شود تا اشتباهات گذشته تکرار نشود. لازم است تا مسائل و مشکلات ازدواج قبلی به دقت و به درستی بررسی شوند. دلیل اصلی طلاق و جدایی چه بود؟ آیا بین ازدواج قبلی و فعلی شباهت‌هایی وجود دارد؟ پرسیدن چنین سؤال‌هایی به فهم بهتر و انتخاب صحیح‌تر کمک می‌کند.
    • کمک گرفتن از یک متخصص: طلاق، بر روی جنبه‌های مختلف سلامت روانی افراد اثر می‌گذارد و افراد را از لحاظ عاطفی و احساسی آسیب‌ پذیر و شکننده می‌کند. بسیاری از افراد بعد از طلاق ممکن است علایم سوگ، افسردگی و یا اضطراب را نشان دهند و لذا نیاز به مداخله و درمان توسط یک متخصص سلامت روان دارند. به هم ریختن چرخه‌ی خواب، تغییر در اشتها، افت عملکرد روزانه، گوشه‌گیری و انزوا از دیگر علایمی هستند که نشان می‌دهند به تنهایی نمی‌توانید، با شرایط بعد از طلاق کنار بیایید و نیاز به اقدام جدی و مشورت با یک متخصص دارید.

    نتیجه‌گیری

    با وجود اینکه همواره تعدادی از ازدواج­ها به طلاق می­انجامد، اما تجربه طلاق و جدایی بسیار سخت و شوکه کننده است. جدایی از شریک زندگی، موجب می­شود که تقریبا تمامی جنبه‌های زندگی فرد تحت تأثیر قرار گرفته و نیازمند تغییر باشد. داشتن اطلاعات و آمادگی برای مواجهه با چالش‌های بعد از طلاق می‌تواند به افراد در مقابله‌ی مؤثرتر با مسائل و مشکلات کمک کند. به خاطر داشته باشید که طلاق، نقطه‌ی پایانی برای یک فصل‌ از زندگی، و نقطه‌ی شروعی برای فصل جدیدی از زندگی است. اگر مجبور به تجربه آن شدید آن را به عنوان فرصتی برای شناخت بیشتر خود و کشف جنبه‌های جدید خودتان ببینید. پس از طلاق، برای گرفتن تصمیمات مهم در زندگی سعی کنید محتاطانه رفتار کرده و از مشاوره با افراد خبره و متخصص نیز بهره­‌مند شوید. این امر می­تواند جلوی تکرار بسیاری از اشتباهات گذشته را بگیرد و به نوعی ضامن آرامش شما در مسیر جدید باشد.

    رزرو تلفنی وقت مشاوره : 09107601980

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۵ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #