علل طلاق

عوامل و علت اصلی طلاق چیست؟ ۱۰ علت اصلی طلاق

  • در جوامع امروزی، طلاق یکی از پدیده­ها‌ی اجتماعی است. دلایل طلاق پیچیده است و معمولاً مجموعه‌‌ای از عوامل مختلف را شامل می‌شود. در این مقاله، به توضیح و بررسی دلایلی می‌پردازیم که یک ازدواج را به طلاق می‌رساند.

    علل اصلی طلاق چیست؟

    دلایل مختلف و متعددی می‌تواند باعث طلاق و جدایی بین افراد شود. گاهی این دلایل از یکدیگر تأثیر می‌پذیرند و ممکن است مجموعه‌ای از عوامل پیچیده، منجر به طلاق و جدایی بین افراد شود. در ادامه، به ده مورد از علل اصلی طلاق می‌پردازیم:

    1. خیانت: یکی از دلایل متداولی که باعث می‌شود زوجین از یکدیگر طلاق بگیرند، خیانت است. خیانت، باعث به وجود آمدن مشکلات هیجانی و عاطفی جدی می‌شود و اعتماد و احترام متقابل را از بین می‌برد. دلایل خیانت در افراد متفاوت است، ممکن است از عدم صمیمت کافی بین زوجین نشأت بگیرد و یا فرد صرفاً به دنبال کسب تجربه‌های جدید مرتکب خیانت شود. فردی که به او خیانت شده، احساسات و عواطف منفی را تجربه می‌کند و ممکن است نتواند با همسرش ارتباط بگیرد و از او فاصله گرفته و در نهایت جدا شود.
      .
    2. مشکلات ارتباطی: مشکلات ارتباطی، یکی دیگر از عوامل عمده و رایج طلاق است. زوجینی که نمی‌توانند به طور مؤثر با یکدیگر ارتباط بگیرند، دچار سوء تفاهم و تعارضات متعدد شده، نمی‌توانند مشکلاتشان را حل کنند و به تدریج از یکدیگر فاصله می‌گیرند. افراد مختلف، سبک‌های ارتباطی متفاوتی دارند که در کار و زندگی شخصی‌شان از آن استفاده می‌کنند. عدم توجه به این تفاوت و نبود تلاش برای پیدا کردن نقطه‌ی اشتراک با همسر، منجر به شدید شدن اختلافات و تعارضات بین زوجین می‌شود.
      .
    3. سوء استفاده و خشونت: خشونت خانگی، یکی دیگر از عواملی است که باعث طلاق می‌شود و ممکن است به شکل‌های مختلف وجود داشته باشد. خشونت به صورت فیزیکی، کلامی، مالی، جنسی و یا عاطفی می‌تواند وجود داشته باشد و بسیار آسیب‌زا و مخرب است. کتک زدن، پرخاشگری کلامی، بی توجهی، سوء استفاده‌ی مالی و جنسی؛ همگی مثال‌هایی از انواع خشونت خانگی هستند. فردی که مورد خشونت واقع شده، از نظر روانی و جسمی آسیب زیادی دیده و طلاق ممکن است بهترین و امن‌ترین راه برای نجاتش باشد.
      .
    4. انتظارات و توقعات غیر واقع‌بینانه از ازدواج: این مشکل، به ویژه در افرادی که در سن پایین ازدواج کرده‌اند رایج است. تصور رمانتیک، رویایی و غیر واقع‌بینانه‌ای که افراد قبل از ازدواج از زندگی مشترک و همسرشان دارند، باعث می‌شود تا بعد از ازدواج، به محض مواجه شدن با واقعیت زندگی مشترک و مشکلات و چالش‌های آن، تحمل پذیرش واقعیت را نداشته باشند و تصمیم به طلاق و جدایی بگیرند. عدم شناخت و آگاهی کافی افراد از یکدیگر قبل از ازدواج و امید به تغییر طرف مقابل، از جمله تصورات و انتظارات اشتباه و غیر واقع بینانه‌ی افراد هستند.
      .
      .
    5. .مشکلات مالی: زمانی که زوجین با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است دچار اختلاف نظرهای زیاد شده و نتوانند حجم تنش و مشاجره‌ی بینشان را تحمل کنند. مسائل و مشکلات مالی می‌توانند طاقت فرسا باشند، به ویژه زمانی که بار مالی فقط به دوش یک نفر باشد و یا زوجین در مورد مدیریت مسائل مالی و نحوه‌ی خرج کردن پول توافق نظر نداشته باشند. تصمیم گیری در مورد مسائل مالی یک تصمیم دو نفره و مشترک است و زمانی که افراد دیدگاه بسیار متفاوتی نسبت به هم داشته باشند، به مشکل برمی‌خورند.
      .
    6. عدم صمیمیت بین زوجین: گاهی زوجین از این شکایت دارند که بین خودشان و همسرشان، کشش و جذابیتی وجود ندارد. در چنین مواقعی معمولاً زوجین به اندازه‌ی کافی برای یکدیگر جذابیت ندارند، رابطه‌ی جنسی بینشان کم است و هیجان و انرژی در رابطه‌شان به اندازه‌ی کافی وجود ندارد. صمیمیت و نزدیکی عاطفی، اعتماد و احترام، دو نفر را به یکدیگر متصل می‌کنند و باعث صمیمت، نزدیکی و دوام رابطه‌ی دو نفر می‌شوند؛ نبود این عوامل باعث می‌شود دو طرف احساس کنند در زندگی مشترکشان شور و هیجان و عشق و علاقه وجود ندارد.
      .
    7. ازدواج بدون داشتن آمادگی و پختگی کافی: بسیاری از افرادی که طلاق می‌گیرند، معتقدند زود برای ازدواج تصمیم گرفتند و آمادگی یک رابطه‌ی متعهدانه و طولانی مدت را نداشتند. بعضی از این افراد به دلایل اشتباهی ازدواج کرده‌اند، دلایلی نظیر فشار و اصرار والدین برای ازدواج و یا ازدواج به منظور فرار از شرایط خانه و غیره.
      .
    8. اعتیاد: اعتیاد، یکی دیگر از دلایل رایجی است که باعث طلاق می‌‌شود. اعتیاد به مواد مخدر، مشروبات الکلی و قمار می‌توانند باعث بروز مشکلات جدی در روابط زناشویی شوند. فردی که اعتیاد دارد، رابطه‌ی قوی‌تری با اعتیادش دارد. بی توجهی، بی مسؤولیتی، بی تفاوتی نسبت به شریک عاطفی و مسائل مربوط به رابطه و مشکلات فیزیکی و روانی همگی از مسائلی هستند که فرد معتاد با آنها درگیر است و باعث آسیب جدی به رابطه و در نهایت جدایی و طلاق می‌شود.
      .
    9. دخالت خانواده‌ها: این عامل یکی از علل عمده‌ی طلاق در برخی فرهنگ­ها است. دخالت خانواده‌ها به شکل‌های مختلف می‌تواند به یک ازدواج آسیب بزند. افرادی که یکی از والدینشان فوت کرده و یا مریض است، و مسؤولیت کارهای خانواده به عهده‌ی اوست ممکن است در روابط زناشویی خود دچار تعارض شود. چرا که انرژی و فرصت کافی برای شریک عاطفی‌اش باقی نمی‌ماند. وابستگی بیش از حد برخی والدین به فرزندانشان نیز می‌تواند در روابط عاطفی آنها اختلال ایجاد کند.
      .
    10. مشکلات و اختلالات جسمی و یا روانی: زمانی که یکی از زوجین اختلال و یا بیماری فیزیکی و یا روانی جدی داشته باشد، شریک عاطفی او عملا نقش مراقب و پرستار را خواهد داشت و تمامی ابعاد رابطه‌ی آنها دستخوش تغییر می‌شود. به عهده گرفتن نقش مراقب، مسؤولیت دشواری است و بسیاری نمی‌توانند از پس آن بربیایند. چنین نقش و مسؤولیت سنگینی، بسیار متفاوت از تصور افراد به هنگام شروع ازدواج است. برخی از افراد تحمل و پذیرش چنین تغییر بزرگی در زندگی مشترکشان را نداشته و از همسرشان طلاق می‌گیرند.

    مقاله پیشنهادی «چند نکته طلایی برای بهترشدن رابطه عاطفی»


    نتیجه گیری

    در این مقاله سعی کردیم به طور خلاصه به مهمترین علل طلاق اشاره کنیم. طلاق یک پدیده‌ی فردی-اجتماعی فشارزا و در عین حال متأثر از عوامل و علل مختلف و پیچیده است. گاهی شناخت بهتر علل احتمالی طلاق می­تواند منجر به پیشگیری از وقوع آن شود. مشاوه‌ی پیش از ازدواج، یکی از بهترین راه‌هایی است که افراد از طریق آن می‌توانند از بروز طلاق جلوگیری کنند. در صورتی که در هر یک از موارد گفته شده، مشکلاتی بین شما و همسرتان وجود دارد، اقدام فوری برای حل مشکل ضروری است. نکته قابل توجه دیگر اینکه با شناخت دقیق مشکلات بین زوجین و پیدا کردن راه حل مناسب برای آن می‌­توان بسیاری از مسایل و مشکلات زناشویی را پشت سر گذاشت. در این مسیر مشاور و روانشناس متخصص زوج ­درمانی با بررسی دقیق و عمیق رابطه، می‌تواند شما را راهنمایی کرده و به تصمیم گیری بهتر شما کمک کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۳ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #