اختلال شخصیت مرزی و ازدواج

رابطه اختلال شخصیت مرزی و ازدواج

  • شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که در صدد آشنایی و انتخاب همسر مناسب خود هستید. یکی از مهمترین ملاک‌هایی که معمولاً مشاوران بررسی آن را قبل از ازدواج مهم می‌دانند، بررسی سلامت شخصیتی طرف مقابل و بخصوص نداشتن نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی است. روزانه افراد زیادی برای مشاوره مراجعه کرده و در خصوص رابطه اختلال شخصیت مرزی و موفقیت در ازدواج سوال می پرسند. قبل از پرداختن به این موضوع بهتر است این سوال پرسیده شود که زندگی با افراد دارای اختلال شخصیت مرزی چه پیامدهایی می‌تواند داشته باشد. در ادامه به برخی از پیامدهای زندگی با افراد دارای اختلال شخصیت مرزی پرداخته می‌شود:

    زندگی همواره بحرانی

    معمولا کسانی که دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی هستند، یک زندگی پر از آشفتگی و یا به اصطلاح «همواره در بحران» را تجربه می‌کنند. چنین افرادی انگار هیچ وقت به یک آرامش درونی نمی‌رسند و این عدم آرامش در زندگی زناشویی نیز سایه گسترانیده و موجب تنش‌های فزاینده خواهد شد. پس انتظار نداشته باشید در کنار چنین افرادی ازدواج و زندگی آرامی داشته باشید.

    نداشتن اهداف مشخص و قابل دستیابی در زندگی

    از جمله مشکلات شایع میان مبتلایان به اختلال شخصیت مرزی، نداشتن و یا عدم تبعیت از اهداف روشن در زندگی است. دلیل این امر فقدان هویت و خود پنداره منسجم در این افراد است. چنین افرادی به دلیل این که یک اعتماد به نفس مستحکم ندارند (علی رغم آنچه برخی از آنها ادعا می‌کنند)، به راحتی تحت تأثیر شرایط، اهداف و اولویت‌های خود را تغییر می‌دهند. به عنوان مثال ممکن است مدام شغل خود را به دلایل واهی تغییر دهند و سابقه طولایی از تغییر شغل داشته باشند. پس چنین ویژگی می‌تواند موجب به خطر افتادن آینده ازدواج و زندگی مشترک شود.

    اختلال شخصیت مرزی و ازدواج

     

    روابط دوگانه با همسر

    یکی از مهمترین شکایت‌هایی که همسران افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در جلسات مشاوره آنلاین مطرح می‌کنند، ناتوانی در پیش‌بینی رفتار صمیمانه همسرشان است. چرا که گاهی اوقات همسرشان چنان آنها را ارزشمند انگاشته و با آنها صمیمیت بی‌حد و اندازه دارند که انگار ایشان خوشبخت‌ترین زوج دنیا هستند و گاهی نیز چنان از صمیمیت با آنها طفره می‌روند و به آنها بی‌اعتنایی می‌کنند که انگار هیچ ارزشی در رابطه ندارند. این امر ناشی از وجود یک تفکر هیجانی و دوگانه همراه با ارزنده سازی- ناارزنده سازی افراطی نسبت به اطرافیان در افراد دارای اختلال شخصیت مرزی است .

    چنین افرادی معمولا توانایی درک واقعی از احساسات و رفتارها را نداشته و ممکن است چنین برخورد دوگانه ای با سایرین داشته باشند؛ جالب اینکه بسیاری از افراد با شخصیت مرزی به این رفتار خود واقف نیستند و برای اولین بار در جلسات مشاوره با مشاوران متخصص مشاورلاین متوجه این نحوه رفتار خود می‌شوند.

    خدمات آنلاین مشاوره ازدواج

    بی‌­ثباتی هیجانی و هیجان‌پذیری منفی

    در افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی سابقه طولانی از دوره هایی که حال بسیار خوبی داشته‌اند یا به شدت حالشان بد شده است وجود دارد. این افراد عمدتاً تغییرات خلق و خوی مکرر و آشفتگی شدید را تجربه می‌کنند. این آشفتگی‌ها معمولا ناشی از اتفاقات کوچک است نه بزرگ. به دلیل اینکه خلق یک ماهیت سرایت کننده دارد اطرافیان نیز ممکن است تحت تأثیر آن قرار بگیریم. به همین علت ازدواج با افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی دارای گرفتاری‌ها و مشکلات بسیاری خواهد بود.

    اضطراب و افسردگی مستمر

    گویی ذهن افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی استعداد بسیار بالایی برای مضطرب و افسرده شدن دارند. این افراد همواره احساسات شدیدی چون عصبی بودن، بیقرار بودن، وحشت زدگی، ترس از آینده و غیره را گزارش می دهند. چنین اضطرابی به دلیل طولانی شدن موجب تبدیل شدن به یک حالت درماندگی از آرامش و به تبع آن بروز افسردگی شدید می‌شود. پس یک فرد دارای اختلال شخصیت مرزی به همان میزان که خودش اضطراب و افسردگی را تجربه می‌کند، می تواند این احساسات را به اطرافیان نیز منتقل کند.

    تصمیمات شتابزده

    یکی از جنبه‌های زندگی سالم و بالغ گونه، اخذ تصمیمات بر اساس مشورت با سایرین، تفکر و آینده نگری است. اما افراد دارای اختلال شخصیت مرزی به دلیل عدم توانایی در کنترل تکانش‌گری، بطور مکرر دست به اقدامات و تصمیمات لحظه‌­ای و بدون طرح و برنامه قبلی می­‌زنند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی معمولاً یا سابقه طولانی از مشکل به دلیل تصمیمات عجولانه را دارند و یا مستعد این هستند که به دلیل این تصمیمات، زندگیشان به مخاطره بیفتد و این نحوه تصمیم‌گیری میتواند به شدت، ازدواج و رابطه آنها با همسرشان را آسیب پذیر نماید.

     

    درگیر شدن در روابط صمیمانه متعدد

    گروهی از افراد دارای اختلال شخصیت مرزی ممکن است پس از مدتی که از شروع رابطه صمیمانه آنها با نامزد یا همسرشان می‌گذرد، به دلایل مختلف احساس کنند این رابطه دیگر مثل گذشته برایشان جذابیت ندارد و ممکن است در چنین مواقعی معمولاً این افراد در کنار رابطه با نامزد یا همسرشان ممکن است درگیر روابط موازی نیز بشوند. یکی از شکایت‌های همسران افراد دارای علائم اختلال شخصیت مرزی در مشاوره آنلاین، عدم تعهد همسرشان است. این امر می تواند ناشی از این ویژگی آنها باشد.

    اختلال شخصیت مرزی و ازدواج

    خشم کنترل نشده

    از جمله دلایلی که موجب مراجعه زوجین به متخصصان مشاور می‌شود، تندخویی مکرر و عدم کنترل خشم توسط یکی از زوجین است. چنین خشمی گاه موجب درگیری‌های فیزیکی نیز می‌شود. ذهن این افراد ممکن است در مقابل محرک‌های بسیار کوچک نیز به شدت واکنش نشان دهد. نکته جالب اینکه این واکنش همراه با خشم، معمولاً ماندگاری زیادی در وجود افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی داشته و این افراد به نسبت سایرین کمتر می‌توانند خشم خود را کنترل کرده یا از این حالت بیرون بیایند. این خشم گاه موجب تداوم خصومت شده و این افراد ممکن است خیلی سخت بتوانند کسی را ببخشند. و به همین خاطر است که در روابط معمولاً انعطاف پذیری کمی داشته و زیاد دچار سوء تفاهم و مشکل با سایرین می‌شوند.

    ترس مستمر از رها‌شدگی و طرد شدن

    ترس از رها شدن یکی از تکراری ترین داستانهای زندگی افراد دارای اختلال شخصیت مرزی است. این افراد تقریباً در هر رابطه صمیمی ، یک نگرانی عمده از طرد شدن و اینکه در آن رابطه کنار گذاشته شوند، دارند. این موضوع باعث می شود آنها به صورت مداوم ، مستقیم و غیرمستقیم کیفیت رابطه با فرد مورد علاقه، نامزد و یا همسرشان را چک کنند. و اگر کوچکترین شواهدی دال بر اینکه ممکن است کنار گذاشته شوند را به دست آورند، به شدت برآشفته شده و به اصطلاح «از کاه، کوه می سازند» . این امر می تواند زندگی با چنین افرادی را بسیار دشوار کند، چرا که همسر آنها مدام در معرض اتهام بوده و گاهی اوقات این افراد با این تفکر که ممکن است روزی رها شوند، خود پیشدستی کرده و رابطه را تمام می کنند.


    مقاله پیشنهادی «سوگ عاطفی چیست؟ و چگونه سپری آن را کنیم؟»


    آینده غیرقابل پیش‌­بینی

    یادتان باشد افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، به دلیل اینکه شناخت دقیقی از خود، اهداف و شرایط پیش رو ندارند، معمولاً نمی توانند آینده روشنی را رقم بزنند. ممکن است در زمان آشنایی یا ابتدای رابطه این افراد را بسیار نرمال ، متین و جذاب ببینید، ولی این ویژگی‌ها معمولاً دیرپا نیستند، چرا که این افراد همان افرادی هستند که در یک لحظه می‌توانند از این رو به آن رو شوند و یا به شدت واکنش نشان دهند. پس در کنار آنها آینده نیز چندان قابل پیش بینی نمی‌تواند باشد.

    حال با توجه به آنچه در مورد پیامدهای اختلال شخصیت مرزی در زندگی فرد بیان شده، می‌توان پیش بینی کرد که اگر شما نیز بخواهید با چنین افرادی ازدواج کنید، شاید از این پیامدها در امان نباشید. بهتر است اگر در ابتدای رابطه هستید حتماً به احتمال وجود چنین ویژگی‌هایی در فرد توجه کرده و از بابت عدم وجود این نشانه‌ها خیالتان راحت باشد. برای اینکه بهتر بتوانید از حیث عدم ابتلا به اختلال شخصیت مرزی طرف مقابلتان را بررسی کنید، از مشاوران متخصص بخواهید تا به شما آموزش دهند که چگونه با چنین افرادی کنار آمده و یا آنها را ترغیب به تغییر بکنید.

    رزرو نوبت مشاوره آنلاین

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳۲ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #