اهمال‌کاری

اهمال‌کاری چیست و هر آنچه در مورد اهمال‌کاری باید بدانید!!

  • آیا برایتان پیش‌آمده که در طول تعطیلات زیاده‌روی کنید و با پرخوری و مخارج بی‌حساب‌ و کتاب مواجه شوید؟ آیا تا به‌ حال به‌ جای آماده شدن برای مصاحبه‌ شغلی روز بعد، به کارهای غیرضروری مثل تمیز کردن خانه پرداخته‌اید؟ آیا وقت گذراندن با همکاران را به تهیه‌ گزارش مالی مدنظر مدیر ترجیح داده‌اید؟

    بله این موارد و مثال‌های زیاد دیگری، نمونه‌های روشنی از اهمال‌کاری هستند که همانند علف هرز مانع از پیشرفت شما می‌شوند و تجارب ناخوشایندی را برایتان به دنبال دارند و مانع توسعه فردی شما خواهند شد.

    تعریف اهمال‌کاری

    در فرهنگ لغت اهمال کاری را اینگونه تعریف کرده‌اند: به تعویق انداختن کاری که قصد انجام آن را دارید. مانند دانش‌آموزی که از ترس نگرفتن نمره عالی انجام تکالیفش را به تعویق می‌اندازد.

    در واقع اهمال‌کاری یعنی فرد تصمیم به انجام کاری دارد که در آینده نتایجی برای او به همراه خواهد داشت ولی بدون دلیل انجام ان را به تعویق می‌اندازد و به زمان نامعلومی محول می‌کند. مانند اینکه “بالاخره آن کار را بعدا انجام خواهم داد”. یا اگر زمان انجام آن کار را هم مشخص کند وقتی که زمانش رسید آنرا انجام نمی‌دهد و به تعویق می‌اندازد. بطور مثال: “می‌خواستم امروز نوشتن مقاله را انجام دهم به محض آنکه دوستم تماس گرفت نتوانستم انجامش دهم”.

    15 ویژگی رفتاری افراد اهمال‌کار

    • افراد اهمال‌کار برای شروع نکردن کارها معمولا دست به بهانه تراشی می‌زنند و به این صورت انجام کار دایما به تاخیر می‌افتد.
    • افراد اهمال‌کار اصولا تا دقیقه‌های آخر و به اصطلاح تا “دقیقه نود” انجام کار را نادیده می‌گیرند و لحظه اخر تحت فشار و استرس آنرا به انجام می‌رسانند.
    • علیرغم انجام ندادن کار دایما به ان فکر می‌کنند و نسبت به ان مشغولیت ذهنی دارند .
    • انجام ندادن کارها و یا به تعویق انداختن آنها فرد را دایما دچار احساس گناه میکند.
    • مدت زمان انجام کارها را کمتر از آنچه که نیاز است برآورد می‌کنند.
    • مدت زمان در اختیاری خودشان را بیش از ان چه که هست برآورد می‌کنند.
    • ممکن است فرد اهمال‌کار نسبت به توانایی خود در انجام کار‌ها مردد باشد، در نتیجه انجام آنها را به تاخیر می‌اندازد.
    • ممکن است از شنیدن خبرهای بد دوری کنند و شنیدن ان را به تاخیر بیندازند.
    • از انجام مسولیت‌ها و تکالیفی که آنها را به چالش می‌کشد و فرد دچار استرس و اضطراب می‌شود، دوری می‌کنند.
    • “نه گفتن” برای آنها سخت است در نتیجه ابتدا قول انجام کار را می‌دهند و بعد نسبت به آن اهمال کاری می‌کنند و بدقول می‌شوند.
    • بیش از حد توانشان مسئولیت قبول می‌کنند در نتیجه کارهای عقب افتاده بسیاری دارند.
    • ممکن است در انجام کارها بیش از حد زمان و انرژی بگذارند تا جاییکه از فرط کار زیاد از پا بیفتند و به سلامتی خود آسیب بزنند.
    • به جای انجام کار وقت خود را صرف انجام کارهای سرم گرم کننده تر و لذت بخش تر می‌کنند و کار اصلی خود را دائم به تعویق می‌اندازند.
    • درگیر قانون “همه یا هیچ” هستند به طوریکه یا باید همه کارها انجام شود و به بهترین شکل هم انجام شود یا کلا دست از کار می‌کشند و انجام آن را به زمانی موکول می‌کنند که شرایط کاملا مهیا باشد و از آنجایی شرایط هیچگاه کاملا مهیا نیست انجام کارها دایما به تعویق می‌افتد.
    • معتقدند وقتی کاری را انجام می‌دهم که حوصله انجام آنرا داشته باشم پس تا زمانیکه حوصله ندارم کاری انجام نمی‌دهم.

     

    اهمال‌کاری چیست؟

    انواع اهمال‌کاری

    بی‌نقص گرا: افرادی که درگیر بی نقص‌گرایی هستند اعتقاد دارند نمی‌توانند به معیارهای بلندپروازانه خود دست یابند و همه کارها را در سطح خیلی بالا و بی نقص انجام دهند، بنابراین یا کار را اصلا شروع نمی‌کنند و یا در ادامه راه از اتمام ان منصرف می‌شوند و آن را نصفه کاره رها می‌کنند.

    نگران: این‌ها افرادی هستند که از اشتباه کردن به شدت می‌ترسند در نتیجه از خطرپذیری در انجام کار دوری می‌کنند و کارها مدام به تاخیر می‌اندازند. به توانایی خود اعتمادی ندارند و فکر می‌کنند که یا شکست می‌خورند و یا اشتباهات زیادی خواهند داشت.

    دقیقه نودی: این افراد معتقدند باید انگیزه لازم برای انجام کاری را داشته باشند و حوصله انجام کارهای یکنواخت و کسل کننده را ندارند و امید دارند کاری که می‌خواهند انجام دهند به یکباره و در زمان کوتاهی به پایان برسد و اصولا باور دارند تحت فشار و استرس عملکرد بهتری دارند.

    بین فردی: اهمال کاری از این نوع در افرادی دیده می‌شود که با این شیوه قصد دارند به شیوه غیر مستقیم نظر مخالف خود را به دیگران ابراز کنند. آنها با حالتی منفعل- پرخاشگر با قبول کارها و مسئولیت در ابتدا به ظاهر جواب “بله”می‌دهند ولی درعمل با اهمال کاری و به تاخیر انداختن به صورت غیرمستقیم جواب “نه” می‌دهند و مخالفت خود را اینگونه نشان می‌دهند. یا ممکن به شیوه پرخاشگرایانه عمل کرده و سعی کنند تا به دیگران نشان دهند کنترل اوضاع دست خودشان است.

    شلوغ و پرمشغله: افرادی که همیشه و در همه حال کار دارند و گاهی برای خود کار اضافی هم درست می‌کنند و با قبول مسئولیت‌های اضافی عملا از انجام کارهای مهم و ضروری دوری می‌کنند. این‌ها کسانی هستند که معمولا در واگذاری کارها به دیگران مشکل دارند.

    بی نظم: افرادی که در اولویت‌بندی برای کارها دچار مشکل هستند وعملا برای اجتناب از انجام کارهای بزرگ تر، وقت خود را با کارهای کوچک تلف می‌کنند و در نتیجه کارهای اساسی انجام نمی‌شود.

    رزرو نوبت مشاوره آنلاین

    اهمال‌کاری در چه بخش‌هایی از زندگی می‌تواند دردسر‌ساز باشد؟

    اهمال کاری یک الگوی رفتای تکرار‌شونده است که می‌تواند در بخش‌های مختلف زندگی برای ما دردساز باشد. این بخش‌ها و حوزه‌ها عبارتند از:

    • محیط کار

    در محیط کار اهمال‌کاری مانند رفتار کارمندی است که کارها را رها می‌کند و در نتیجه انها انجام نمی‌شوند و از سمت مدیر خود مورد بازخواست قرار می‌گیرد. یا کارمندی که نوشتن گزارش را مدام به تاخیر می‌اندازد و معتقد است” نمی‌توانم گزارش عالی بنویسم و رئیسم از کار من راضی نمی‌شود”.

    • محیط خانه

    اهمال‌کاری در این بخش مانند رفتار فردی است که مدت زمان انجام کارها را کمتر از آنچه که زمان نیاز دارد برآورد می‌کند در نتیجه یکسری از کارهایی که برای آنها برنامه‌ریزی کرده به مشکل بر می‌خورند یا فردی که تاخیر در دعوت کردن مهمان دارد و مدام این قرار ملاقات را به روز و هفته بعد موکول می‌کند.

    • امور تحصیلی

    رفتار اهمال‌کارانه در این بخش می‌تواند مانند فردی باشد که معتقد است “‌یا باید همه تکالیفش را بطور کامل انجام دهد یا همه چیز را کنار می‌گذارد، به امید روزی که شرایطی فراهم شود تا او بتواند همه تکالیف را کامل و باهم پیش ببرد”، یا فردی که به جای انجام تکلیف وقت خود را صرف بازی یا چرخیدن در فضای مجازی می‌کند.


    مقاله پیشنهادی «سوگ عاطفی چیست؟ و چگونه سپری آن را کنیم؟»


    • بخش مربوط به روابط با اطرافیان

    اهمال‌کاری و به تعویق انداختن‌کارها می‌تواند در این بخش خودش را به این شکل نشان دهد مانند فردی که می‌گوید” از اینکه به من گفته شود چه کاری را و به چه شکل انجام دهم متنفرم” در نتیجه انجام آن را به تاخیر می‌اندازد. یا فردی که از زنگ زدن به یک دوست مدام طفره می‌رود.

    • بخش سلامتی

    مانند فردی که رفتار اهمال‌کارانه در باب سلامتی خود دارد و تا دقیقه نود مراجعه به پزشک را به تاخیر می‌اندازد و یا مدت‌ها است می‌خواهد به باشگاه رود و شروع آن را مدام به اول هفته، ماه بعد و … موکول می‌کند.

    • مسایل شخصی

    یا ممکن است اهمال‌کاری بیشترین تاثیر خود را در مسایل شخصی ما بگذارد مانند فردی که همواره مطمین نیست در تصمیمات شخصی‌اش و دائم  تصمیم‌گیری را به بعد موکول میکند. یا فردی که اتو کردن لباس خود را مدام به تاخیر می‌اندازد.

    مش

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۵ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #

    از راه های زیر با من در ارتباط باشید

    📞 تماس تلفنی و ارسال پیامک

    📲ارسال پیام از طریق واتساپ

    📲ارسال پیام از طریق تلگرام