افزایش اعتماد به نفس

۵ راهکار کلیدی برای افزایش اعتماد به نفس

  • در مقاله قبلی تحت عنوان ” اعتماد به نفس چیست؟” در مورد اعتماد به نفس به طور مفصل توضیح داده شد. در این مقاله قصد داریم به راهکارهای اصلی و کلیدی برای افزایش اعتماد به نفس اشاره کنیم. راهکارها و استراتژی­‌های زیر می­‌توانند در افزایش اعتماد به نفس کمک کننده باشند.

    1. از چالش‌ها و مشکلاتی که اغلب باعث ایجاد اضطراب در شما می­‌شوند، فرار نکنید و با آن­ها رو به رو شوید.

    افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، معمولا از مواجهه با موقعیت‌های جدید هراس دارند و از آن­ها اجتناب می‌کنند و این امر در نهایت به کاهش اعتماد به نفس منجر می‌شود. به خاطر داشته باشید که مقداری ریسک کردن، منجر به دستاوردهای جدید و به دست آوردن توانایی‌های جدید می‌شود. برای غلبه بر این ترس و مواجهه با موقعیت‌ها و فعالیت‌های جدید می‌توانید احساس تردید و احساس این­که ممکن است از پس این کار برنیایید را به عنوان جرقه‌ای برای انجام آن کار در نظر بگبرید. هر زمان که احساس ناتوانی کردید، با انجام یک قدم کوچک، این احساس را نه به عنوان ضعف، بلکه به شکل نقطه‌ی شروع در نظر خواهید گرفت.

    افزایش اعتماد به نفس

    1. مدیریت هیجانات خود را بیاموزید.

    هیجانات منفی گاهی می‌توانند فلج­ کننده باشند و باعث ایجاد اختلال در تصمیم‌­گیری و عملکرد ما شوند و اعتماد به نفس ما را تحت تأثیر قرار دهند. در ادامه به راهکارهایی برای مدیریت هیجانات اشاره می‌کنیم:

    • احساس و هیجان خود را در لحظه بشناسید و بپذیرید.
    • علایم فیزیکی هیجان را در بدن خود احساس کنید.
    • اگر هیجان و احساس شما با موقعیتی که در آن هستید، متناسب است، آن را بروز دهید.
    • اگر هیجان و احساس شما با موقعیتی که در آن هستید، نامتناسب است، دیدگاه خود را نسبت به موقعیت بازبینی کنید.
    1. ویژگی‌های مثبت و توانایی‌های خود را بشناسید.

    هنگام شروع هرکاری ممکن است با این افکار درون ذهن خود مواجه شویم که احتمالا از پس این کار برنمی‌آییم و یا اگر شکست بخوریم، اتفاق خیلی بدی خواهد افتاد. این افکار با سانسور کردن توانمندی‌ها و صرفا با تأکید روی نقاط ضعف و جنبه‌ی منفی ماجرا، اعتماد به نفس ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. لیستی از توانمندی‌های خود تهیه کنید و دستاوردها و موفقیت‌های پیشین خود را مرور کنید. با یادآوری آگاهانه‌ی توانمندی­ها و نقاط قوت خود، مانع از غلبه‌ی این افکار می­‌شوید و اعتماد به نفس­تان را افزایش می‌دهید.


    مقاله پیشنهادی «مهارت ارتباط موثر چیست؟ روش‌های بهبود آن کدامند»


    1. روابط سالم و مثبتی برقرار کنید.

    بخش قابل توجهی از اعتماد به نفس ما در ارتباطی که با دیگران داریم به دست می‌آید؛ از این رو ارتباط با افرادی که مشوق و حامی ما هستند، عیب‌ها و کاستی­های ما را قضاوت نمی‌کنند و به ما احساس ارزشمندی می‌دهند، می‌تواند در تقویت اعتماد به نفس ما مؤثر باشد. برعکس ارتباط با افرادی که ترس و تردید را در ما القا می‌کنند، می‌تواند روی اعتماد به نفس ما اثر منفی و مخربی داشته باشد.

    1. خود شفقتی را تمرین کنید.

    خود شفقتی و احساس همدردی با خود، اشاره به رفتار ملایم و با ملاحظه با خودتان دارد. دانستن این­که شما یک انسان معمولی با تمامی نقاط قوت و ضعف خود هستید و سطح انتظارات و توقعات­تان باید نسبت به خودتان واقع بینانه باشد و هنگام رو به رو شدن با نقاط ضعف­تان باید نسبت به آن­ها پذیرا و بدون قضاوت باشید در صورت امکان در رفع و اصلاح آن­ها بکوشید، اهمیت زیادی دارد. خودشفقتی باعث می‌شود دید ما نسبت به خودمان واقع بینانه‌تر و در عین حال مثبت‌تر شود و اعتماد به نفس بیشتری را تجربه کنیم.

    رزرو تلفنی وقت مشاوره : 09107601980

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۹ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #

    از راه های زیر با من در ارتباط باشید

    📞 تماس تلفنی و ارسال پیامک

    📲ارسال پیام از طریق واتساپ

    📲ارسال پیام از طریق تلگرام