آرامش

چگونه آرامش خود را به دست بیاوریم؟ راه‌کارهای رسیدن به آرامش

  • هر یک از مراحل زندگی چالش‌های خاصِ خود را دارد که ممکن است باعث شود افراد آرامش خود را از دست بدهند. از دست دادن آرامش باعث می‌شود گاهی خیلی زود از کوره در برویم، گاه افسرده و خسته به نظر برسیم. اگرچه نمی‌توان انتظار داشت که همیشه در زندگی آرامش داشته باشیم اما یادگرفتن این مهارت که بتوانیم در مواقع دشوار زندگی، آرامش خود را به دست بیاوریم به افزایش کیفیت زندگی بسیار کمک می‌کند و باعث می‌شود که در مواقع سخت بتوانیم تصمیم‌های درستی بگیریم.

    آرامش در زندگی روزمره

    انسان‌ها در مراحل مختلف زندگی با دشواری‌ها و وظایف متعددی رو‌به‌رو هستند. هر یک از مراحل زندگی چالش‌های خاصِ خود را دارد که ممکن است باعث شود افراد آرامش خود را از دست بدهند. از دست دادن آرامش باعث می‌شود گاهی خیلی زود از کوره در برویم، گاه افسرده و خسته به نظر بیاییم و گاهی به شدت مضطرب شویم. اگرچه نمی‌توان انتظار داشت که همیشه در زندگی آرامش داشته باشیم اما یادگرفتن این مهارت که بتوانیم در مواقع دشوار زندگی، آرامش خود را به دست بیاوریم به افزایش کیفیت زندگی بسیار کمک می‌کند و باعث می‌شود که در مواقع سخت بتوانیم تصمیم‌های درستی بگیریم.

    چه عواملی باعث می‌شود آرامش خود را از دست بدهیم؟

    عوامل  متعدد همچون مسائل شخصیتی، مشکلات اقتصادی، مسائل روحی، عدم داشتن مهارت حل مسئله و … می‌تواند منجر به از دست‌ دادن آرامش شود.

    • سلامت روان و آرامش در زندگی

    یکی از دلایلی که منجر به از دست دادن آرامش در زندگی می‌شود، وجود مشکلاتی در سلامت روان است. افرادی که از ناراحتی‌های روحی همچون افسردگی، اضطراب و … رنج می‌برند به راحتی تحت تاثیر مسائل مختلف آرامش خود را از دست می‌دهند و تاب‌آوری کمتری در مقابله با مشکلات دارند. افسردگی و اضطراب منجر به پایین آمدن سطح تحمل افراد در زندگی شده و حتی انگیزه افراد را برای مقابله با مشکلات کاهش می‌دهد.

    • عدم داشتن مهارت حل مسئله  

    بسیاری از افراد به این دلیل در برخورد با مشکلات و دشواری‌های زندگی آرامش خود را از دست می‌دهند که نمی‌دانند در برخورد با مسائل زندگی چگونه باید رفتار کنند و چه طور مسئله خود را حل کنند. به همین دلیل هجوم مسائل مختلف آن‌ها را گیج کرده و به شدت آشفته می‌شوند.

     

    • جهت‌گیری منفی نسبت به مشکلات

    یکی از دلایلی که باعث می‌شود آرامش زندگی خود را از دست بدهیم. جهت‌گیری منفی نسبت به وجود مشکلات است. برخی از افراد تصور می‌کنند که هیچ گاه نباید در زندگی به مشکلی برخورد کنند و همیشه همه امور باید مطابق روال پیش رود. این افراد به محض برخورد با اولین مشکل به شدت آشفته شده و به اصطلاح دست و پای خود را گم می‌کنند و از همان ابتدا توانایی‌های خود را نادیده می‌گیرند. در صورتی که اگر به مشکلات به چشم یک فرصت نگاه کنیم که می‌تواند استعدادها و توانمندی‌های ما را بروز دهد کمتر آشفته می‌شویم و آرامش خود را از دست می‌دهیم.


    مقاله پیشنهادی «مهارت ارتباط موثر چیست؟ روش‌های بهبود آن کدامند»


    راهکارهای موثر در کسب آرامش

    • سلامت روان خود را بررسی کنید 

    همان‌طور که گفته شد یکی از عوامل مهم که باعث می‌شود آرامش خود را از دست بدهیم وجود مشکلاتی در سلامت روان است. اطلاعات خود را در مورد بیماری‌های روحی همچون اضطراب و افسردگی افزایش دهید و چنانچه علائمی از این اختلال‌ها در خود مشاهده می‌کنید در اسرع وقت با متخصصان مشاوره آنلاین تماس بگیرید. متخصصان مشاوره آنلاین آماده پاسخ‌گویی به سوالات شما هستند. همچنین برای آشنایی بیشتر با اختلال‌های افسردگی و اضطرابی می‌توانید مقالات آشنایی با اختلال افسردگی را مطالعه کنید.

    آرامش

    • مهارت حل مسئله را بیاموزید

    مهارت حل مسئله، یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که در کسب آرامش در زندگی بسیار تاثیرگذار است. برای یادگیری این مهارت ابتدا باید نسبت به مشکلات نگرش مثبت پیدا کنید. نگرش مثبت باعث می‌شود تا در مواجهه با یک مشکل آشفته نشوید. سپس باید به دنبال انواع راه‌حل‌های ممکن باشید و از تکنیکی به نام بارش فکری استفاده کنید. در این تکنیک به افراد گفته می‌شود که انواع راه‌حل‌های ممکن را بنویسید حتی اگر خیلی احمقانه باشد. سپس هر راه‌حل را مورد بررسی قرار دهید. بررسی کنید ببینید سایر افراد با مشکلات مشابه شما چگونه مسئله خود را حل کرده‌اند و یا از چه کسانی می‌توانید کمک بگیرید. در تمام مراحل امید و توکل به خداوند را فراموش نکنید. مجموعه این عوامل باعث می‌شود تا حس رکود و بی تحرکی از شما گرفته شود و با آرامش بیشتری جلو بروید.

    • خودآگاهی هیجانی داشته باشید

    همه افراد در طول زندگی هیجان‌های مختلفی را تجربه می‌کنند. گاهی غمگین، گاه افسرده و برخی اوقات مضطرب و عصبانی. اگر نسبت به حالات هیجانی خود آگاهی نداشته باشیم و دلیل این هیجانات را ندانیم، همین موضوع به خودی خود باعث می‌شود تا آرامش خود را از دست بدهیم. برای داشتن خودآگاهی هیجانی فهرستی از انواع هیجانات را تهیه کنید. هر روز مشخص کنید چه هیجاناتی را تجربه کرده‌اید و چه اتفاقی باعث شده تا دچار این هیجان شوید. این اتفاق برای شما چه مفهومی داشته است؟ و چرا آرامش شما را بهم زده است؟ تجزیه و تحلیل امور روزانه زندگی به شما کمک می‌کند تا هیجان‌‌های خود را بهتر بشناسید و بتوانید عواملی که آرامش شما را برهم می‌زنند را شناسایی کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۱ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #