افراد در مراحل مختلف زندگی با چالشهای مختلفی رو به ور میشوند. برخی از این چالشها به مسائل روحی و روانی، شک در تصمیمگیری یا مشکل در روابط بین فردی مربوط میشود. همه ما در دورههایی از زندگی خود احساس افسردگی و بیحوصلگی داشتهایم. گاهی از شدت اضطراب توان انجام هیچ کاری را نداریم و برخی زمانها با نزدیکترین افراد زندگی خود دچار اختلاف شده و صمیمیت بینمان کاهش مییابد. گاه دچار استرس شغلی میشویم و زمانی دچار تردید در تصمیمگیری برای انتخابهای مهم زندگی خود.
مواجهه با این مسائل، در زندگی امروزی ممکن است استرس زیادی را به افراد تحمیل کند. اما کمک گرفتن از یک روانشناس خوب میتواند به شما در مدیریت مسائل روحی و روانی کمک بسیار زیادی کند. همین طور استفاده از خدمات آنلاین در مدیریت زمان و هزینه شما بسیار موثر بوده و شما به راحتی میتوانید با متخصصین برجسته حوزه روانشناسی، رواندرمانی و مشاوره کشور ارتباط برقرار کنید.
مقاله پیشنهادی «افسردگی ملانکولیک یا مالیخولیایی چیست؟»
مهمترین ویژگیهای یک مشاور آنلاین خوب
-
تخصص مشاور
مهمترین ویژگی یک مشاور خوب تخصصی عمل کردن است. حیطههای تخصصی یک مشاور باید کاملا مشخص باشد. مثلا اینکه آیا مشاور در زمینه مشاوره تحصیلی و شغلی فعالیت میکند؟ تخصص او در حیطه کودک است؟ یا در زمینه مشاوره پیش از ازدواج و زوج درمانی فعالیت میکند؟ وقتی حیطه تخصصی مشاور از قبل مشخص شده باشد میتوانید به او به عنوان یک متخصص تا حد زیادی اعتماد کنید.
-
همدلی با مراجع
یک مشاور خوب باید بتواند مشکلات مطرح شده از سوی فرد را به خوبی درک کند و این حس پذیرفتهشدن و درک مراجع را به او نیز انعکاس دهد. بنایراین احساس شما در پایان یک جلسه درمانی نیز میتواند به شما در تشخیص یک مشاور خوب کمک کند.
-
مهارتآموزی
یک مشاور خوب سعی میکند دید منطقی و واقعگرایانه ای به فرد بدهد تا او بتواند واقعیات زندگی را آن طور که هست ببیند نه به صورت تحریف شده. بنابراین یک مشاور خوب به شما در هر زمینهای که در آن نقص دارید (مثلا کنترل خشم، رفتار صحیح با فرزند، حل تعارض، اعتماد به نفس و …..) مهارت جدید آموزش میدهد و کمک میکند که بتوانید رفتار جدید را جایگزین رفتار قبلی کنید. پس یک مشاور خوب باید بتواند به شما ماهیگیری یاد دهد نه این که صرفاً به شما ماهی بدهد.
-
پذیرش و احترام به مراجع
یک مشاور خوب ارزشهای مراجع خود را بدون قضاوت میپذیرد و به آنها احترام میگذارد. تحت هیچ شرایطی ارزشهای مراجع نباید از سوی درمانگر به سخره گرفته شود. بنابراین یک مشاور خوب مراجع خود را قضاوت نمیکند و در یک جلسه درمانی میتواند فضای امنی را فراهم کند که از طریق آن افراد بتوانند افکار، احساسات و هیجانهای خود را با مشاور در میان بگذارند.
-
آشنایی با زمینه فرهنگی مراجع
امروزه بسیاری از علوم ماهیتی فرافرهنگی دارند، اما مشاوره و رواندرمانی بدون اطلاع از زمینه فرهنگی مراجع امکانپذیر نیست. پس بهترین مشاوران افرادی هستند که با زمینه فرهنگی و زبان رسمی شما آشنایی داشته باشند.