رابطه عاطفی

چند نکته طلایی برای بهترشدن رابطه عاطفی

  • آیا در پی این هستید که با همسر و یا نامزد خود احساسات زیبا و خاصی همچون دوست داشتن و دوست داشته شدن را تجربه کنید؟ آیا می‌خواهید رابطه‌ای مفید و موثر را تجربه کرده و در کنار کسی که دوستش دارید به رشد برسید؟ اگر سوالاتی از این قبیل ذهنتان را به خود درگیر کرده به خواندن مطلب ادامه دهید. این قبیل سوالات باعث شده ما تصمیم بگیریم به مسئله ارتباط بین فردی زوجین بیشتر بپردازیم و نکات کاربردی و کارآمدی برای خلق رابطه موثر یا ارتقای رابطه عاطفی ارائه دهیم. این نکات به شما برای ایجاد یک رابطه  عاشقانه سالم، شاد و رضایت بخش کمک می‌کند.

    ویژگی‌های رابطه عاطفی خوب و موثر

    هر رابطه عاطفی ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد خود را دارد. اشخاص با اهداف مختلفی یک رابطه دوستانه یا عاشقانه را شروع می‌کنند.  در ابتدا، شما جذب شخصیت، ظاهر و یا افکار شخص می‌شوید و پس از آن رابطه خود را صریح و صادقانه پیش می‌برید. در واقع، ارتباط خوب بخش کلیدی و اصلی هر رابطه است. زمانی که هر دو نفر می‌دانند از رابطه خود چه می‌خواهند و در بیان احساسات، نیازها، ترس‌ها و خواسته‌های خود احساس شرم یا گناه نداشته باشند، می‌توانند اعتماد به نفس خود را از رابطه افزایش داده و پیوند قوی‌تری با همسر و یا نامزد خود ایجاد کنند.

    نشانه‌های احساسی که هر دو فرد در کنار مشغله‌هایشان در رابطه از خود ارائه می‌دهند، به تقویت رابطه افراد و رشد شخصیتی آنها کمک می‌کند. در حقیقت، هر دو فرد متعهد می‌شوند که حتی­الامکان و به طور منظم زمان با کیفیتی را با هم بگذرانند. به این ترتیب، استفاده از شبکه‌های اجتماعی، فیلم و سریال و یا وسایل الکترونیکی را کنار گذاشته و بر رابطه خود  تمرکز می‌کنند.

    فعالیت یا هنر جدیدی را برای خلق رابطه موثر امتحان کنید

    هنرها و فعالیت‌های مورد علاقه و مناسب خود را لیست کنید. داشتن لیستی از سرگرمی‌های مشترک، علایق هنری، کلاس­های ورزشی، پیاده روی روزانه یا نوشیدن چای یا قهوه و گپ و گفت عصرگاهی می‌توانند باعث ارتقای رابطه شوند. همواره سعی کنید چیز جدیدی را در کنار شریک عاطفی خود امتحان کنید. کارهای جدید می‌تواند راهی سرگرم کننده و ارتقابخش برای رابطه شما باشند. سرو غذا در یک رستوران جدید یا سفر یک روزه به مکانی جدید، گشت و گذار در پارک مورد علاقه‌تان، همگی می‌توانند باعث ارتقای رابطه شما شوند.

     اغلب زوج‌ها در زمان آشنایی شیطنت زیادی دارند، اما پس از مدتی این مسئله و سرگرم بودن را فراموش می‌کنند.  علت آن معمولاً چالش‌ها و مشکلات زندگی و یا رنجش‌ها و دلخوری‌های قدیمی یا فعلی رابطه است. حفظ روحیه شوخ طبعی به گذر از دوران سخت زندگی، کاهش استرس و یافتن راه حل جدید برای حل مشکلات کمک می‌کند. حتماً به روش‌هایی برای افزایش هیجان و سرگرمی زندگی فکر کنید. مواردی مثل خریدن گل، رزرو غیرمنتظره میز در رستوران یا برنامه­ریزی برای یک سفر و … را امتحان کنید.


    مقاله پیشنهادی «منظور از بلوغ و پختگی در ازدواج چیست؟»


    با همسر و شریک زندگی خود ارتباط خوبی بسازید

    ارتباط خوب بخش کلیدی یک رابطه عاطفی سالم است. خلق یک ارتباط مثبت با شریک زندگی باعث تقویت احساس امنیت و خوشحالی شما و او می‌شود. وقتی افراد ارتباط خوب خود را متوقف می‌کنند، استرس و اضطرابشان افزایش یافته و هیجان مثبت زندگی‌شان کم می‌شود.  حتماً با همسرتان در رابطه با نیازهایتان صحبت کنید.  صحبت در مورد نیازها و احساسات همیشه آسان نیست. به عنوان مثال، اگر زمان کمی را با شریک عاطفی خود سپری می‌کنید، حتماً به او بگویید خواهان وقت گذرانی با او هستید. حتی اگر نمی‌دانید چرا از او عصبانی هستید، با او صحبت کنید. به این ترتیب، احساس آسیب پذیری، خجالت یا حتی شرمندگی در شما کمتر شده و بیشتر با احساسات خود آشنا می‌شوید. در ضمن، فراهم کردن راحتی و درک کسی که دوستش دارید با یک لذت بزرگ همراه است.

    گاهی اوقات تصور می‌کنید چون شریک عاطفی خود را به خوبی می‌شناسید یا او شما را می‌شناسد؛ نیازی به صحبت و گفت و گو نیست. باید بدانید شریک زندگی شما توانایی ذهن خوانی ندارد. پس حتماً در مورد مسایل مشترک و احساسات خود با او صحبت کنید. این امر باعث رفع شدن سوء تفاهمات شده و صمیمیت را بیشتر می­کند. چراکه ممکن است شریک زندگی شما چیزی را حدس بزند اما حدس او با واقعیت متفاوت باشد!

    ارتباط بین فردی ، رابطه عاطفی ، رابطه موثر

     شنونده خوبی بودن باعث ارتباط بین فردی موفق می‌شود

    در حالی که در پاراگراف‌های فوق بر صحبت و گفت و گو تاکید داشته‌ایم، اما شنونده خوبی بودن نیز اهمیت زیادی دارد. شنونده خوبی بودن باعث افزایش احساس ارزشمندی و درک اشخاص و خلق رابطه عاطفی و دوستانه عمیق‌تر و قوی‌تر می‌شود.

    البته، بین گوش دادن و شنیدن ساده تفاوت‌هایی وجود دارد. وقتی واقعاً گوش می‌دهید در اصل با آنچه می­شنوید، درگیر می‌شوید. به این صورت در صدای شریک زندگی‌تان احساسات او را دریافت می­کنید. شنونده خوب بودن به این معنا نیست که باید با شریک عاطفی خود موافق باشید بلکه به معنای درک احساسات و عواطف او است. اگر با این نگرش به شریک زندگی خود گوش دهید، حتی اگر همه چیز برخلاف میل‌تان باشد با او سازش می‌کنید.

    اختلافات و  تعارضات را با احترام حل کنید

    تعارض‌ها و اختلافات در هر رابطه‌ای اجتناب ناپذیر هستند، اما برای خلق یک رابطه عاطفی موفق  هر دو شخص باید احساس شنیده شدن داشته باشند. هدف خلق رابطه موثر برنده شدن نیست بلکه حفظ و تقویت رابطه است. تمرکز خود را روی موضوع مورد نظر نگه دارید و با احترام به طرف مقابل گوش دهید. ناساگاری و بحث و جدل بر سر چیزهای غیرقابل تغییر را کنار بگذارید.

    هیچگاه مستقیماً به همسر یا شریک عاطفی خود حمله نکنید بلکه از کلماتی همچون «من» برای بیان احساسات خود استفاده کنید. به عنوان مثال، به جای گفتن جمله «تو باعث احساس بد در من می‌شوی» از جمله «وقتی این کار را می‌کنی احساس بدی پیدا می‌کنم» استفاده کنید. هیچگاه رنجش‌ها، دردها، درگیری‌ها یا کینه‌های گذشته را با هدف حل مشکل فعلی وارد رابطه نکنید. به بخشش فکر کنید. اگر نتوانید دیگران یا خود را ببخشید، حل تعارضات و اختلافات غیر ممکن است.

    اگر عصبانی هستید، استراحت کنید. قبل از گفتن یا انجام کاری که پشیمانی به بار می‌آورد، چند دقیقه‌ای صبر کرده و خودتان را آرام کنید. حواستان باشد بحث و جدل با کسی که دوستش دارید، اجتناب ناپذیر است، اما سعی کنید در زمان تنش و جدل با طرف مقابل، منطق را هم سرلوحه کار خود قرار دهید.

    ارتباط بین فردی ، رابطه عاطفی ، رابطه موثر

    آماده فراز و نشیب‌های زندگی خود باشید

    اینکه بدانیم هر رابطه عاطفی‌ای فراز و نشیب‌هایی مخصوص به خود را دارد، باعث تلاش برای  تقویت و ارتقای رابطه می‌شود. گاهی اوقات ممکن است یکی از اعضای نزدیک زندگی همسرتان فوت کرده باشد و این موضوع  او را تحت فشار قرار دهد و یا با مشکلاتی همچون از دست دادن شغل یا بیماری درگیر باشد. حتی ممکن است ایده‌های متفاوتی در مورد شیوه مدیریت مالی یا تربیت فرزندانتان داشته باشید و این موارد باعث ایجاد چالش‌هایی شود.

    افراد به روش‌های متفاوتی با استرس کنار می‌آیند و این ممکن است به خلق سوء تفاهم‌هایی نظیر ناامیدی و عصبانیت منجر شود. مشکلات خود را بر سر شریک زندگی خود آوار نکنید.  استرس‌های زندگی می‌توانند باعث عصبانیت سریع ما شوند. ممکن است در این دوران دعوا با شریک عاطفی شما باعث احساس رهایی‌تان شود، اما به آرامی رابطه شما را مسموم می‌کند. راه‌های سالم‌تر و کارآمدتری را برای مدیریت استرس، عصبانیت و ناامیدی خود پیدا کنید.  به یاد داشته باشید، شما یک گروه هستید  و هدفتان تقویت رابطه و خلق رابطه موثر عاطفی و رو به جلو و گذر از نقاط سخت زندگی است.

    جمع‌بندی

    سعی کنید نکات ذکر شده را برای خلق رابطه موثر و داشتن ارتباط بین فردی بهتر با دوستان یا شریک زندگی‌تان اجرا کنید. حتماً در مراحل اولیه تعارضات و اختلافات به لحظاتی که شما دو نفر به یکدیگر نزدیک شده بودید، فکر کنید. خاطرات خوشتان را با هم  به اشتراک بگذارید و تصمیم به ارتقای رابطه و تجربه زندگی باکیفیت بگیرید. اگر احساس می­کنید با وجود تمامی این اقدامات همچنان در رابطه عاطفی خود مشکلاتی را دارید، حتماً با یک مشاور زوج­ درمانگر صحبت کنید. شاید یک فردی که از بیرون به این رابطه نگاه می­کند بهتر بتواند در درک برخی از مشکلات به شما کمک کرده و به شما راهکار بدهد.

    رزرو تلفنی وقت مشاوره : 09107601980

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۲ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #

    از راه های زیر با من در ارتباط باشید

    📞 تماس تلفنی و ارسال پیامک

    📲ارسال پیام از طریق واتساپ

    📲ارسال پیام از طریق تلگرام