اشتباهات دوران آشنایی

اشتباهات دوران آشنایی | 10 اشتباه رایج قبل از ازدواج

  • دوران آشنایی را می‌توان یکی از مراحل مهم قبل از ازدواج محسوب کرد، چرا که شناخت و ارزیابی منجر به تصمیم­گیری در این دوره اتفاق می­افتد. شناخت و ارزیابی ناکافی و یا اشتباه از طرف مقابل می­تواند تا سال­‌ها مشکلاتی را ایجاد نماید که رهایی از آن­ها نیز کار آسانی نخواهد بود. دوران آشنایی، دوره‌ای است که در آن دو فرد ناآشنا به قصد شناخت و آگاهی، با یکدیگر ملاقات می‌کنند تا با نظرات و دیدگاه‌های فرد مقابلشان آشنا شوند. هر دوطرف یعنی دختر و پسر سعی می‌کنند تا با دیدارهای متعدد به ارزیابی شرایط یکدیگر پرداخته و بدین ترتیب به شناخت کاملی از یکدیگر دست یابند. این شناخت شامل ابعاد و مسائل گوناگونی از جمله: ویژگی‌های درون­‌فردی مانند ویژگی‌­های شخصیتی و اخلاقی‌، فعالیت‌های مورد علاقه، عقاید و باورها، اهداف و آینده مورد نظر هر یک و … است. در این مقاله به 10 مورد از اشتباهات دوران آشنایی می‌پردازیم.

    ویژگی‌های دوران آشنایی

    همانطور که از نام این دوره زمانی مشخص است، این دوران با هدف آشنا شدن طرفین آغاز می‌شود. بنابراین هر دو فرد با قصد و هدف مشخصی وارد این ارتباط می‌شوند، اما در نظر داشته باشید برخلاف دوران عقد و ازدواج هیچ تعهدی برای هیچ یک از طرفین به همراه نخواهد داشت. بنابراین فراموش نکنید فرد مقابل شما در این مرحله مسئولیتی در قبال شما ندارد. به علاوه شما با هر فرد ناآشنایی که وارد دایره دوستی­‌تان می‌شود و شروع به شناخت او می‌کنید، حد و مرزی را رعایت می‌کنید و این ارتباط نیز از این قاعده مستثنی نیست. این بدین معناست که اگرچه با گذشت زمان ممکن است کمرنگ شدن مرزها را حس کنید، اما نباید به شکل کامل آن را نادیده گرفته و از آن عبور کنید.

    اشتباهات دوران آشنایی

    1. اختصاص ندادن زمان کافی برای آشنایی

    همه ما انسان­ها زمانی که به تازگی با فردی آشنا می­شویم، معمولا سعی می­کنیم تا حدی خودمان را بهتر نشان دهیم. بسیاری از افراد در اوایل دوران آشنایی، سعی می‌کنند تصویر مطلوب و دوست داشتنی از خود نشان دهند. افراد سعی می­کنند کامل و از هر جهت بدون نقص دیده شوند. بنابراین از خود واقعی‌شان فاصله گرفته و ایفاگر نقشی هستند که مورد تایید فرد مقابلشان باشد. اما واقعیت این است که تمامی ما انسان‌ها دارای نقاط ضعف و قوت هستیم و هیچ کس نمی‌تواند تا انتهای مسیر زندگی، شخصیت واقعی خود را که از این قاعده مستثنی نیست، پنهان کند. یکی از اشتباهات رایج دوران آشنایی، اختصاص ندادن زمان کافی است. بنابراین سعی کنید زمان دوره آشنایی خیلی کوتاه نباشد؛ تا فرصت شناختن فردی که خودش را تا حدی بهتر از آنچه هست، را نشان می­دهد، از دست ندهید. علاوه بر این، سعی کنید در صورت امکان ارتباطات تنها به صورت مجازی، تلفنی و غیرحضوری نباشد و ارتباط‌­های حضوری نیز انجام گیرد. شناخت فرد در روابط حضوری بهتر و کامل­تر صورت می­‌گیرد.

    1. اعتماد بیش از اندازه و زودهنگام

    همانطور که گفته شد، بهتر است در زمان برقراری ارتباط، خودتان باشید و در مورد ویژگی­‌های اخلاقی، شخصیت، عقاید، نگرش‌­ها و نقاط ضعف و قوت خود روراست باشید. اما این بدین معنی نیست که تمامی اطلاعات و یا حتی احساسات شخصی خود را یکباره برای فردی که تازه شروع به شناخت او کرده‌اید، فاش سازید. بلکه منظور این است که سعی کنید قدم به قدم و به آهستگی حرکت کنید. هر حرکت تند و شتابزده‌­ای می­تواند فرایند شناخت را با مشکل مواجه سازد. ابتدا فرد مقابل را ارزیابی کرده و پس از اینکه گام به گام در جهت شناخت او پیش رفتید، میزان اعتمادتان را نیز افزایش دهید. ایجاد شدن اعتماد نیاز به گذشت زمان و شناخت طولانی‌مدت طرفین دارد. در مورد رفتارها، حرکات، عقاید و …. که ذهن­تان را مشغول می­کند، حتما با یک مشاور ازدواج صحبت کنید.

    1. مطرح نکردن برخی مسائل مهم و اساسی زندگی

    متاسفانه برخی از زوج‌ها فراموش می‌کنند تا راجع به موضوعات مهم زندگی مشترک قبل از ازدواج تبادل نظر کرده و از دیدگاه یکدیگر آگاه شوند. برای نمونه چند مورد از مسائل مهمی که باید مطرح شده و نیازمند تفاهم طرفین در رابطه با آن هستیم شامل : داشتن یا نداشتن فرزند، تعداد فرزندان، زمان ورود کودک به زندگی دونفره زوجین، اهداف شغلی و مالی هر یک از طرفین، دیدگاه فرد راجع به اشتغال همسر، چارچوب‌ها و عقاید دینی هریک از افراد و …

    مشاوره خانواده ، خیانت زناشویی ، مشاوره زناشویی

    1. نادیده گرفتن اختلاف‌­های عمده و اختلاف نظرهای قابل توجه

    از اشتباهات رایج دوران آشنایی نادیده گرفتن اختلاف­های عمده و اختلاف نظرهای قابل توجه است. اختلاف نظر برای هر دو نفری که با یکدیگر رابطه برقرار می‌کنند، امری عادی است. اما زمانی که این اختلاف­ نظرها شدت پیدا می‌کنند و یا در موارد زیادی وجود دارند، باید مورد توجه قرار گیرند. گاهی ممکن است افراد با این تصور که این اختلاف‌ها به مرور کاهش یافته و جای خود را به تفاهم می‌دهند، زندگی مشترک خود را آغاز کنند. اما پس از مدتی شاهد این خواهند بود که نه تنها این اختلاف‌ها کاهش نیافته بلکه افزایش پیدا کرده و موجب آشفتگی و تنش‌های بیشتر و مزمن­تری خواهند شد. اختلاف افراد در مواردی مانند سن، سطح تحصیلات، زیبایی ظاهری، ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی، طبقه اجتماعی، اقتصادی و …قابل بررسی است و باید به آن توجه داشت.

    1. نادیده گرفتن ارزش‌ها و باورها

    همه ما در زندگی ارزش‌هایی داریم که برایمان مهم هستند و باورهایی که به آن اعتقاد داریم. به طور کلی ارزش­ها، باورها و اعتقادات افراد تا زمانی­که برای دیگران آسیب­زننده نباشد، ارزشمند هستند. افراد ممکن است وارد رابطه‌ای شوند که در آن فرد مقابلشان ارزش و باورهای کاملا متفاوتی داشته باشد و به همین دلیل سعی کنند ارزش‌ها و باورهای خود را نشان ندهند یا نادیده بگیرند و فرد مقابل را اولویت قرار دهند. این اقدام در طولانی مدت باعث عدم رضایت و ایجاد خشم و نفرت در فرد می‌شود. ما نیاز داریم تا ارزش‌ها و باورهای خود را با فرد مقابل‌مان به اشتراک بگذاریم و این زمانی دست‌یافتنی می‌شود که افراد به ارزش و باورهای یکدیگر احترام بگذارند.


    مقاله پیشنهادی «آشنایی پیش از ازدواج | ۷ ویژگی افرادی که برای ازدواج مناسب نیستند»


    1. نادیده گرفتن فعالیت‌های مورد علاقه

    هر یک از ما علایق و سرگرمی‌های منحصر به فرد خود را داریم که از آن لذت می‌بریم. یکی دیگر از اشتباهاتی که افراد در این دوران مرتکب می‌شوند، این است که اهمیتی به این موارد نمی‌دهند و یا در گفتگوها ذکر نمی‌کنند. برای مثال فردی که علاقه زیادی به نوع خاصی از اشتغال یا فعالیت تفریحی دارد، لازم است که این موارد را عنوان کند. تفاوت زیاد در نوع فعالیت­ها یا حتی گاهی اشتغال افراد می­تواند در طولانی مدت موجب تعارضات و تنش­‌های بین فردی باشد.

    1. باور به تغییر دادن یا تغییر کردن همسر پس از ازدواج

    شاید شما هم شنیده باشید که برخی از افراد ادعا می‌کنند “پس از ازدواج تغییرش می‌دهم” و یا “تغییر می‌کند”. اما واقعیت این است که تغییر شخصیت افراد پس از دهه دوم عمر به سختی و آن هم در صورت تمایل فرد، صوررت می‌گیرد و همچنین نیازمند تلاش و خواستن خود فرد می‌باشد. نه اینکه با خواست و تمایل فرد دیگری این اتفاق رخ دهد. بنابراین زمانی­­که با این امید ازدواج می­کنید که شخصیت همسرتان را مطابق میلتان تغییر دهید، مرتکب اشتباه بزرگی می­شوید و در نهایت درماندگی را تجربه خواهید کرد. به خاطر داشته باشید، شما تنها می‌توانید در مسیر تغییر خود قدم بردارید.

    1. برقراری رابطه فیزیکی و جنسی

    همانطور که می‌دانید نیاز جنسی یکی از نیازهای مهم انسان­ها و یکی از دلایل تمایل افراد برای ازدواج است. زمانی که این نیاز، محور ارتباطات افراد قرار گیرد، ممکن است برای به نتیجه رساندن این نیاز و رابطه، با سرعت بیشتر و تکانشی‌تر،‌ پیش بروید. در نتیجه، ممکن است بسیاری از جزئیات مهم ارتباط بین فردی و ویژگی­‌های شخصیتی که در آینده ارتباط موثرند، مورد غفلت قرار گیرند. اگر این نیاز در دوران آشنایی کنترل نشود، ممکن است موجب ازدواجی ناموفق گردد.

    1. مقایسه با ارتباطات گذشته

    هر فرد ممکن است قبل از ارتباط کنونی خود، تجربه ارتباط با فرد دیگر یا معشوقی را داشته باشد. این موضوع به خودی خود مشکل ساز نمی‌شود؛ بلکه مشکل از جایی شروع می‌شود که فرد شروع به مقایسه افراد با هم می‌کند. همچنین ممکن است این موضوع را به زبان آورده و جزییات تجربیات گذشته خود را برای فردی که اخیرا شروع به آشنایی کرده‌، بازگو کند. این کار ممکن است باعث برانگیختن برخی حساسیت­‌ها و عدم اعتماد در فرد مقابل شود. گاهی این مقایسه­‌ها برای مدت طولانی ادامه می­‌یابد و باعث آشفتگی­‌های در رابطه می‌­شود.

    1. نادیده گرفتن تردیدهای زیاد

    برخی افراد پس از وارد شدن به رابطه‌ و شروع دوران آشنایی، احساس شک و تردید زیادی برای ادامه رابطه پیدا می‌کنند. گاهی حتی در هدف اصلی این آشنایی که ازدواج است تردید می‌کنند که نادیده گرفتن آن، نه تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه زمینه ساز مشکلات بعدی نیز می‌شود. بهترین راهکار این است که دلایل و منابع شک و تردید به صورت کامل بررسی شده و سپس زمان بیشتری نیز برای شناخت فرد مقابل در نظر بگیرند و پس از آن تصمیم­‌گیری نمایند.

    نتیجه‌گیری

    یکی از مراحل مهم و تاثیرگذار زندگی هر انسانی، ازدواج است و دوران آشنایی مقدمه‌ای بر این تصمیم‌ مهم است. اگر دوران آشنایی به شکل مناسب و بدون اشتباهات قابل ملاحظه‌­ای همچون اختصاص ندادن زمان کافی برای آشنایی، نادیده گرفتن اختلاف­‌های قابل توجه، توجه نکردن به تردیدهای زیاد و ….  باشد، فرد می­تواند شناخت و  ارزیابی کافی و جامعی از فرد مقابل، شرایط وی و در نتیجه تصمیم‌گیری مناسب‌تری داشته باشد. زمانی که تردیدهای زیادی دارید یا مسایلی وجود دارند که قابل توجه هستند، خیلی راحت از کنار آن­ها عبور نکنید و سعی کنید با یک مشاور پیش از ازدواج برای تصمیم‌­گیری بهتر و به حداقل رساندن خطاها، مشورت کنید.

    در این مقاله سعی شد در مورد اشتباهات دوران آشنایی صحبت کردیم. شما می‌توانید در مورد ملاک‌ها و نکات مهم دیگر در ازدواج به مجموعه مقالات ازدواج موفق مراجعه کنید. همچنین می‌توانید برای ارزیابی شرایط در طرف مقابلتان از مشاوره تخصصی دکتر مژگان لطفی استفاده نمایید.

    رزرو تلفنی وقت مشاوره : 09107601980

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۹ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #

    از راه های زیر با من در ارتباط باشید

    📞 تماس تلفنی و ارسال پیامک

    📲ارسال پیام از طریق واتساپ

    📲ارسال پیام از طریق تلگرام