دیدگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی

دیدگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی و عوامل تاثیرگذار بر آن

  • رابطه‌ی جنسی، پدیده‌ای چند بعدی و پیچیده است و عوامل متعددی بر روی آن اثرگذارند. در این مقاله، قصد داریم تا دیدگاه زنان به رابطه‌ی جنسی و عوامل تأثیر گذار بر روی آن را مورد بررسی قرار دهیم. عواملی همچون تجربیات فردی، هنجارها و ارزش‌های جامعه، نقش‌ها و باورهای جنسیتی و … .

    چه عواملی بر روی دیدگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی مؤثر است؟

    رابطه‌ی جنسی یک پدیده‌ی چند بعدی و پیچیده است و تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. نحوه‌ی درخواست و برقراری رابطه در زنان، تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد که مهم‌ترین آنها عوامل و فاکتورهای روانشناختی، اجتماعی و تجربیات فردی هستند. در ادامه به توضیح مهم‌ترین عوامل و نحوه‌ی اثرگذاری آنها، بر روی دیدگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی می‌پردازیم.

    عوامل روانشناختی

    از جمله موضوعات مهمی که می­تواند نگرش مثبت یا منفی به رابطه جنسی را تحت­الشعاع قرار دهد مسایل روانی و برخورداری  از سلامت روان است. افرادی که با مشکلات و مسایل روانی چون افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلال شخصیت و غیره دست و پنجه نرم می­کنند ممکن است نگرش مثبتی به رابطه جنسی نداشته و یا از کیفیت رابطه جنسی رضایت نداشته باشند. این امر باعث می­شود داشتن رابطه جنسی برای فرد تقویت کننده نباشد و یا تلاش کند بدون دلیل از انجام این رابطه سر باز بزند. بر این اساس مرحله اول در کمک به افرادی که از رابطه جنسی و صمیمانه خود رضایت ندارند ارزیابی شدن توسط متخصصین سلامت روان است.

    عوامل اجتماعی

    یکی از عواملی که دیدگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی تحت تأثیر قرار می‌دهد، زمینه‌ی اجتماعی آنها است. خانواده و فرهنگی که فرد در آن به دنیا آمده و بزرگ شده، حلقه‌ی روابط اجتماعی و دوستان، ارزش‌ها و باورهای جامعه در مورد رابطه‌ی جنسی، همگی از مواردی هستند که بر روی دیدگاه فرد نسبت به رابطه‌ی جنسی تأثیر گذارند. در ادامه به توضیح عوامل و فاکتورهای اجتماعی می‌پردازیم که بر روی دیدگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی تأثیر بیشتری داشته‌اند.

    • تغییر باورها و ارزش‌های قدیمی: باورهای سنتی و قدیمی همواره زن را تشویق می‌کرده که در رابطه‌ی جنسی، مطیع و منفعل باشد و مشارکت او در رابطه‌ی جنسی در راستای ارضای نیاز مرد و ایجاد احساس لذت در مرد باشد. با تغییر ارزش‌های جامعه، این دیدگاه‌های سنتی نیز به چالش کشیده شده‌اند و امروزه زنان در رابطه‌ی جنسی خود به جای مشارکت منفعلانه، مشارکت فعال‌تری دارند و به دنبال لذت در رابطه هستند و به ایجاد لذت در مرد، اکتفا نمی‌کنند. تغییرات اجتماعی و تغییر ارزش‌ها و هنجارهای جامعه، تأثیر زیادی در شکل گیری باورهای جدید در زنان داشته است. امروزه زنان در رابطه به دنبال برابری، استقلال و رضایت هستند.
    • توانمندسازی زنان: توانمندسازی و آگاه­سازی زنان، منجر به شناخت بیشتر زنان از خودشان و خواسته‌هایشان در رابطه‌ی جنسی شده است. زنان با آگاهی بیشتر نسبت به جنسیت، رابطه‌ی جنسی، ابراز خواسته‌هایشان و در میان گذاشتن آن با شریک جنسی خود، قابلیت حد و مرز گذاشتن در روابط جنسی را به دست آورده و بر ارزش‌ها و باورهای خود در رابطه‌ی جنسی تأکید می‌کنند. چنین توانمندسازی و آگاه سازی، باعث می‌شود، زنان رابطه‌ی جنسی را تجربه کنند که مبتنی ببر رضایت و آگاهی است و به میل و اختیار خودشان است و می‌توانند از آن لذت ببرند.
    • رضایت آگاهانه: رضایت آگاهانه، یکی از ارکان اساسی رابطه‌ی جنسی است که طی سالهای اخیر مورد توجه زیادی به ویژه برای زنان، قرار گرفته است و زنان را تشویق می‌کند از حقوق خود آگاه باشند و برای برقراری رابطه‌ی جنسی، به طور واضح و شفاف رضایت داشته باشند و هیچ گونه فشار، زور، تهدید و یا ابهامی را در برقراری رابطه‌ی جنسی، نپذیرند. مسأله‌ی رضایت آگاهانه، باعث می‌شود روابط جنسی به سمت رابطه‌ی پیش رود که بر مبنای احترام متقابل و برابری است. امروزه، زنان، داشتن رضایت و میل قلبی را یکی از اصول اساسی یک رابطه‌ی جنسی سالم می‌دانند.
    • از بین رفتن برچسب‌ها و قضاوت‌‌های جنسی: طی سالهای اخیر، تلاش‌های زیادی برای از بین بردن برچسب‌های جنسی و قضاوت در مورد زنان و رابطه‌ی جنسی، شده است. هدف این تلاش‌ها این بوده است که زنان بتوانند در مورد مسائل جنسی خود راحت‌تر و آزادانه‌تر صحبت کنند. امروزه، زنان با وجود فضای آزادتر برای صحبت در مورد رابطه‌ی جنسی و نیازها و خواسته‌هایشان، این توانایی را دارند که بتوانند در مورد این مسائل، بدون ترس از قضاوت و سرزنش شدن، با شریک جنسی خود صحبت کنند. این موضوع باعث می‌شود، دو طرف نسبت به نیازهای یکدیگر آگاه‌تر شوند و در نهایت کیفیت رابطه‌ی جنسی افزایش پیدا کند.

     

    دیدگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی

    تأثیر تجربیات فردی

    یکی دیگر از عواملی که بر روی دیدگاه زنان، نسبت به رابطه‌ی جنسی، اثر گذار است، تجربیات فردی هر شخص است که منحصر به فرد است و مختص خود اوست. بسته به تجربیات فرد، دیدگاه او ممکن است نسبت به رابطه‌ی جنسی مثبت یا منفی باشد. برخی از این عوامل عبارت‌اند از:

    • سن اولین تجربه‌ی رابطه‌ی جنسی
    • کیفیت اولین تجربه‌‌ی رابطه‌ی جنسی
    • تجربه‌ی سوء استفاده‌ی جنسی
    • ویژگی‌های ظاهری و فیزیکی

    کیفیت رابطه با همسر

    گاهی اوقات ممکن است دلیل عدم رضایت از رابطه جنسی و کاهش کمیت و کیفیت رابطه جنسی تعارضات ناخودآگاهی باشد که زن با همسر یا نامزد خود دارد. این امر می­تواند کیفیت رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار دهد. بر اساس شواهد پژوهشی بسیاری از افرادی که تعارضات بین فردی زیادی با هم دارند و نمی­توانند همدلانه با هم برخورد کنند، در داشتن رابطه جنسی رضایت بخش نیز ناتوان هستند. چنین مواقعی پیش گرفتن یک رابطه موثر و همراه با همدلی و یا مشاوره گرفتن از یک زوج درمانگر می­تواند موثر باشد.


    مقاله پیشنهادی «کنترل‌گری چیست؟ نشانه‌ها و ویژگی‌های شخصیت کنترل‌گر»


    برخی از باورها و دیدگاه‌های متداول در زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی

    • زنان برای برقراری رابطه‌ی جنسی نیاز به آمادگی ذهنی دارند: داشتن آمادگی ذهنی برای برقراری رابطه‌ی جنسی، در زنان و مردان الزامی است، اما این موضوع در زنان پررنگ‌تر و مهم‌تر است. داشتن تصورات مثبت، خیال‌پردازی‌های عاشقانه و آرامش ذهنی، باعث می‌شود برانگیختگی جنسی در زنان راحت‌تر اتفاق بیفتد.
    • خواستنی بودن و دوست داشته شدن در رابطه‌ی جنسی برای زنان، بسیار مهم است: نتایج مطالعات نشان می‌دهد که رسیدن به ارگاسم، ارتباط نزدیکی با احساس خواستنی بودن زن دارد. زنان نسبت به تصور و بازخورد مرد، حساس است و دریافت تعریف، تمجید و بازخورد مبنی بر اینکه جذاب و خواستنی است باعث می‌شود نسبت به رابطه‌ی جنسی تمایل بیشتری داشته باشد.
    • رابطه‌ی جنسی برای زنان، جنبه‌ای از عشق است: در حالی که برقراری رابطه‌ی جنسی برای مردان ممکن است یکی از راه‌های اصلی و اساسی عشق باشد، برای زنان رابطه‌ی جنسی، تنها یک جنبه از ابراز عشق، در کنار سایر کارها، نظیر وقت گذراندن، حرف زدن، هدیه خریدن،… است.
    • عوامل محیطی و فیزیکی، تمایل به برقراری رابطه‌ی جنسی در زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهند: عوامل مختلف، نظیر خستگی، مشکلات و فشارهای کاری و خانوادگی، مسؤولیت‌های روزمره،… تأثیر زیادی بر روی تمایل جنسی زنان دارد و یک زن برای برقراری رابطه‌ی جنسی، نیاز دارد در شرایط مناسبی باشد.

    نتیجه‌گیری

    نگاه زنان نسبت به رابطه‌ی جنسی، طی سالهای اخیر، دستخوش تغییرات زیادی شده است و عوامل اجتماعی نقش زیادی در این تغییرات داشته‌اند. به طور کلی، نگاه زنان به رابطه‌ی جنسی بسته به شرایط روانی، بافت فرهنگی و تجربیات شخصی‌شان می‌تواند متفاوت باشد. داشتن رضایت، احترام متقابل و برآورده شدن نیازهای زن در رابطه‌ی جنسی، از جمله مواردی هستند که امروزه برای زنان مطرح است و می‌توانند مستقیم­تر در مورد آن صحبت کنند.

     

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳۳ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #