اختلال جنسی ، اختلالات-جنسی

اختلال جنسی چیست؟ و انواع اختلالات جنسی کدامند؟

  • اختلال جنسی یکی از اختلالات شایع در زندگی است که مانع خشنودی انسان‌ها از برآورده ساختن نیاز جنسی شان می‌شود. در طول تکامل بشر کارکرد نیازهای اولیه آدمی تغییراتی کرده است. درسال‌های اخیر که تعریف سلامت از صرف نداشتن بیماری به کیفیت بهتر زندگی و رضایت و لذت‌بردن از  آن گسترش پیدا کرده، ارضای نیازجنسی نیز به عنوان رکنی برای ارتقا سلامت انسان بیشتر مطرح می‌گردد. مشاورلاین درصدد است که در زمینه اختلال جنسی اطلاعاتی را در اختیار مخاطبان عزیز قرار دهد.

    چه چیزی در مورد اختلال جنسی مشکل را پیچیده تر می‌کند؟

    با اینکه برخی افراد به دلیل شرم و حیا ترجیح می‌دهند که در‌باره مشکلات جنسی خود صحبت نکنند، آمارها نشان می‌دهد که تعداد بالایی از زنان و مردان در طول عمر خود دارای درجاتی از اختلال جنسی هستند. در بیشتر فرهنگ‌ها حتی در کشورهای توسعه‌یافته صحبت از مسایل جنسی چندان جایز نیست و افراد اگر هم مشکلی در این زمینه داشته باشند از بیان آن شرم داشته و با آن می‌سازند. همینطور به دلیل ناآگاهی جامعه از مسایل جنسی و مشکلات مربوط به آن باورهای نادرستی در افراد شکل می‌گیرد که به تداوم مشکلات آنها می‌انجامد.

     

     

    اختلال جنسی به چه مشکلاتی اشاره دارد؟

    اختلال جنسی به مشکلاتی در کارکرد جنسی اشاره دارد. مشکلاتی که در هر مرحله از چرخه واکنش جنسی و یا بعد از آن در انسان روی می‌دهد و مانع از احساس لذت و رضایت فرد یا زوج از رابطه جنسی می‌شود. این مراحل به طور معمول شامل میل جنسی، تحریک جنسی، اوج لذت جنسی و فرونشینی جنسی می‌باشد.


    مقاله پیشنهادی «چند نکته طلایی برای بهترشدن رابطه عاطفی»


    انواع اختلال جنسی کدامند؟

    معمولا اختلال جنسی به چند دسته تقسیم می‌شود:

    • اختلالات در میل جنسی مانند کمبود تمایل جنسی یا بی‌علاقگی به آمیزش جنسی
    • اختلالات در برانگیختگی یا تحریک مانند عدم توانایی در برانگیختگی فیزیکی یا تحریک در طول فعالیت جنسی
    • اختلالات اوج لذت جنسی مانند تسریع یا تاخیر در انزال یا اوج لذت جنسی و یا نبود آنها
    • اختلالات جنسی در مرحله فرونشینی مانند غمگینی یا ملال یا سردرد بعد از مقاربت
    • اختلالات درد مانند درد در هنگام رابطه جنسی

    چه وقت درگیر اختلال جنسی می‌شویم؟

    اختلال جنسی می‌تواند در هر سنی بعد از بلوغ جنسی پیدا شود، هرچند بیشتر احتمال دارد که افراد مسن تر را درگیر نماید. زیرا اغلب با کاهش سلامت که با افزایش سن پیش می‌آید همراه است. اختلال جنسی ارتباط زیادی با انواع بیماری های جسمی مانند دیابت واختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات شخصیت دارد. اختلال جنسی می‌تواند یکی از نشانه‌های اختلالات روانی باشد. همین طور نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی و ناآگاهی در جوامع نیز در این اختلال اهمیت بسیار دارد.

    اختلال جنسی ، اختلالات-جنسی

    اختلال جنسی چگونه درمان می‌شود؟

    شما می‌توانید با یک متخصص درمان جنسی صحبت کنید. متخصص مربوطه در مورد روابطتان از شما پرسش‌هایی خواهد کرد و اگر لازم باشد از شما آزمون‌هایی به عمل می‌آورد. قبل از هرچیز تاثیر عوامل جسمی مانند مشکلات قلبی و عروقی یا دیابت و یا مشکلات هورمونی و غیره را بررسی خواهد کرد و اگر لازم شد شما را برای بررسی پزشکی به یک پزشک متخصص ارجاع خواهد داد. او احتمال وجود برخی اختلالات روانی را نیز بررسی خواهد کرد و در مورد آنها هم راهنمایی لازم را خواهد کرد.

    اگر لازم باشد با شریک جنسی شما هم مشاوره خواهد داشت. بعد از آن، طرح کمک به مراجع ریخته خواهد شد و درمانگر روابط جنسی به شما آگاهی‌هایی خواهد داد و تکنیک‌هایی را به شما خواهد آموخت تا بتوانید مشکل خود و یا همسر خود را با کمک هم حل کنید. مانند سایر درمان‌ها رسیدن به بهبودی مدتی طول می‌کشد و شما لازم است به طور فعال در جلسات و اجرای تمرین‌ها ممارست داشته باشید. مشاور آنلاین در خدمت شماست تا اگر شما و یا شریک جنسی‌تان از رابطه جنسی تان خشنود نیستید با کادر متخصص و با تجربه خود به شما کمک نماید. این حق شماست که از نیاز جنسی خود به طریق سالم و با‌کیفیت لذت ببرید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۶ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #