استرس بارداری

اهمیت مشاوره­ برای درمان استرس بارداری در ماه اول

  • تجربه مادر شدن، می‌تواند یکی از بهترین تجربیات در زندگی هر زنی باشد. اما بارداری شرایطی برای بانوان ایجاد می‌کند که باعث می‌شود تغییرات زیادی را تجربه کنند. تغییراتی در بدن، احساسات و در زندگی خانوادگی. این تغییرات گسترده می‌تواند بسیار دلهره‌آور و استرس‌زا باشد. تجربه استرس در مواجهه با این تغییرات بسیار طبیعی است اما اگر این استرس بیش از حد طول بکشد می‌تواند مشکلاتی را برای خانم‌های باردار و جنین او، ایجاد کند. استرس در دوران بارداری باعث به هم خوردن خواب، از دست دادن اشتها یا پرخوری می‌شود.

    تاثیر استرس بارداری بر سلامت مادران

    استرس بارداری در صورتی که بیش از حد باشد و برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، مشکلاتی برای سلامتی ایجاد می‌کند. از جمله مهم‌ترین این مشکلات می‌توان به فشار خون بالا و مشکلات قلبی اشاره کرد. استرس زیاد باعث ترشح هورمون کورتیزول شده و این هورمون، دستگاه ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. تجربه استرس زیاد در ماه اول بارداری علاوه بر مشکلاتی که برای سلامتی مادر ایجاد می‌کند بر سلامت جنین نیز تاثیر گذار است و کودکان این مادران در نوجوانی بیشتر در معرض خطر اختلالات روانشناختی همچون اضطراب و استرس خواهند بود.


    مقاله پیشنهادی «سوگ عاطفی چیست؟ و چگونه سپری آن را کنیم؟»


    دلایل استرس در ماه اول بارداری

    دلایل استرس بارداری در هر خانمی با توجه به ویژگی‌های شخصیتی او می‌تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی، چند دلیل رایج در این زمینه وجود دارد:

    تجربیات منفی؛ عامل ایجاد استرس در بارداری

    ممکن است خانمی قبلا یک بارداری ناموفق را تجربه کرده باشد و یا در بارداری قبلی شرایط سختی را پشت سر گذاشته باشد، این تجربیات ناخوشایند به موقعیت فعلی تعمیم پیدا کرده و شخص به شدت نگران و مضطرب می‌شود.

    تغییرات هورمونی

    از آن جایی که در دوران بارداری، بدن با تغییرات وسیعی از جمله تغییرات هورمونی مواجه می‌شود، این نوسانات هورمونی می‌تواند منجر به استرس در ماه اول بارداری شود. تغییرات هورمونی علاوه بر استرس، می‌تواند تغییراتی در روحیه فرد نیز ایجاد کند. مثل اینکه فرد تمایل داشته باشد گریه کند یا کاملا بی‌حوصله شود.

    مبهم بودن شرایط

    مبهم بودن آن چه که قرار است اتفاق بیفتد می‌تواند استرس زیادی را برای فرد ایجاد کند. معمولا خانم‌هایی که اولین تجربه بارداری خود را پشت سر می‌گذرانند از اتفاقاتی که قرار است بیافتد، ناآگاه بوده و همین موضوع به استرس آن ها دامن می‌زند.

    تداخل در امور روزانه

    خانم‌هایی که یک یا دو فرزند دارند و مجددا باردار می‌شوند یا در جایی مشغول به کار هستند، ممکن است به دلیل شرایط جسمی خاص، فشار زیادی را تحمل کنند و فکر کنند که نمی‌توانند کارهای خود را در دوران بارداری به خوبی مدیریت کنند.

    استرس بارداری

    راهکارهای مشاوره آنلاین برای کاهش و درمان استرس در ماه اول بارداری

    با پزشک خود صحبت کنید

    چنانچه به هر دلیلی استرس زیادی را تجربه می‌کنید حتما این موضوع را با پزشک یا مراقب سلامت خود در میان بگذارید. صحبت در این مسائل تا حد زیادی شما را آرام می‌کند. پزشک می‌تواند داروهایی برای شما تجویز کند تا حال شما بهتر شود. همچنین در مورد شرایط زایمان به شما توضیحاتی می‌دهد که می‌تواند تا حدی خیال شما را از آن چه که قرار است اتفاق بیافتد، راحت کند.

    برای کاهش استرس در بارداری ورزش کنید

    اگر به لحاظ پزشکی مشکل ندارید با مشورت و صلاح دید پزشک خود ورزش‌های سبک انجام دهید. همچنین می‌توانید روزانه پیاده روی کنید. ورزش سبک علاوه بر این که به آمادگی شما برای زایمان کمک می کند باعث ترشح هورمون شادی در مغز شده و استرس را کاهش می دهد

    از منابع حمایتی اطراف خود استفاده کنید

    اگر بارداری شرایط خاصی را برای شما ایجاد کرده است که نمی توانید از عهده کارهای روزانه بربیایید بهتر است کمال گرایی را کنار گذاشته و از اطرافیان خود ( همسر، خانواده، دوستان و …) کمک بخواهید. فراموش نکنید که در دوران بارداری، شما بیش از هر چیزی به آرامش احتیاج دارید.

    برای کاهش استرس در بارداری، با یک مشاور آنلاین صحبت کنید

    صحبت‌کردن در مورد استرس با یک مشاور آنلاین  به شما کمک می‌کند تا به دلایل استرس خود پی ببرید. همچنین مشاوره آنلاین به شما تکنیک‌هایی می‌آموزد که می‌توانید با استفاده از آن با استرس خود به خوبی مقابله کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۸ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #

    از راه های زیر با من در ارتباط باشید

    📞 تماس تلفنی و ارسال پیامک

    📲ارسال پیام از طریق واتساپ

    📲ارسال پیام از طریق تلگرام