اختلال شخصیت در نامزدتان

تشخیص اختلال شخصیت در نامزدتان | راهکارهای ساده

  • دوران نامزدی یکی از پرچالش‌ترین دوران آشنایی افراد محسوب می‌شود. در این دوره طرفین سعی دارند تا حد ممکن از یکدیگر شناخت پیدا کرده و بتوانند به درستی مهمترین تصمیم زندگی خود را بگیرند. افراد ممکن است در فرایند آشنایی اطلاعات خوبی از یکدیگر کسب کرده و یا همدیگر را از پیش بشناسند، اما همچنان نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی در تصمیم‌گیری وجود دارد. از جمله این دغدغه‌ها، نگرانی از احتمال اختلال شخصیت در نامزدتان است. شاید به جرات بتوان گفت همه افراد درجاتی از مسائل و حالات روانی را با خود دارند مثل اضطراب، افسردگی، تمیزی زیاد و غیره.

    اما این مشکلات ممکن است به اندازه‌ای نباشد که تاثیر زیادی بر زندگی و روابط افراد بگذارد. ناگفته نماند، بسیاری از مشکلات روانشناختی به گونه‌ای است که خود فرد به آن آگاه بوده و با روان‌درمانی و مشاوره به خوبی برطرف می­‌شوند. در این میان اختلال در شخصیت جایگاه ویژه‌ای دارد. چرا که این اختلال بر خلاف سایر مشکلات روانی معمولاً یک خصوصیت مزمن و مقاوم به درمان داشته و فرد مبتلا به وجود آن عمدتاً ناآگاه است و یا آن را انکار می­‌کند. از این رو نیاز است دخترها و پسرها در فرآیند آشنایی نسبت به وجود علایم این اختلال در طرف مقابل حساس باشند. در این مقاله به چند راهکار ساده برای اطمینان از سلامت شخصیتی و یا تشخیص اختلال شخصیت در نامزدتان پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.


    مقاله پیشنهادی «تله‌های ذهنی یا تله‌های شخصیتی را بهتر بشناسیم !! + پرسشنامه»


    1. در فرآیند آشنایی نسبت به ثبات رفتاری نامزدتان حساس باشید.

     اگر برای رفتار افراد یک میانگین در نظر بگیریم، معمولاً افرادی که دارای اختلال شخصیت هستند نسبت به این میانگین تغییرپذیری چشم‌گیری دارند. این افراد ممکن است بسیار آرام باشند اما به طور ناگهانی و با یک رویداد کوچک برآشفته شوند. چنین رفتارهایی باید در چندین زمان و مکان مختلف دیده شود و نه یکبار.

    2. به تناقضات رفتاری نامزدتان حساس باشید.

     افراد ممکن است به دلایل مختلف با شما روراست نباشند. عدم صداقت افراد یا به دلیل پنهان کاری و دروغگویی است، یا اینکه برای خوب جلوه دادن خود این کار را می کنند. یک فرد دارای اختلال شخصیت معمولاً سعی دارد همیشه و همه جا خود را خوب جلوه دهد. در چنین افرادی، پنهان کاری و تناقضات رفتاری و گفتاری می تواند ناشی از اعتماد به نفس ضعیف آنها باشد. اگر دیدید طرف مقابلتان تناقضات زیادی دارد، آنها را وارسی کرده و در مورد علت آن پیگیری کنید.

    اختلال شخصیت

    3. به اینکه روابط گذشته فرد چگونه بوده است، حساس باشید.

     معمولاً افراد مبتلا به اختلال شخصیت سابقه طولانی از روابط خاص دارند. چنین افرادی انگار در دو سر یک طیف قرار دارند. آنها یا تمایل به هیچ نوع ارتباطی نداشته و یا اینکه به شدت درگیر روابط می شوند. این سبک ارتباطی می­تواند در رابطه با هر فردی دیده شود مثل همسالان، اعضای خانواده، اقوام و دیگران. وقتی در فرایند آشنایی با کسی قرار می‌گیرید، بررسی اینکه روابط گذشته وی با سایرین و اعضای خانواده چگونه بوده است، چندان کار سختی نیست. افراد در یک فرایند آشنایی طولانی معمولاً به طور غیر مستقیم سابقه روابط قبلی خود را بیان می کنند. فقط شما باید برای گردآوری این اطلاعات گوش به زنگ باشید.

    4. بررسی کنید که آیا اضطراب و افسردگی نامزدتان همیشگی است؟

     در مواجهه با رویدادهای زندگی، برخی از افراد به صورت مقطعی و گذرا دچار استرس و افسردگی می‌­شوند. اما اگر این حالات در زندگی یک فرد همیشه وجود داشته باشد، به احتمال زیاد یک ماهیت شخصیتی پیدا کرده و ممکن است نشانه­‌ای از یک اختلال در شخصیت باشد. پس در طرف مقابل‌تان به مدت زمانی که این نشانه ها وجود داشته‌­اند، حساس باشید.

    5. بررسی کنید که نامزدتان چه هدف‌هایی را در زندگی دنبال می­‌کند؟

     افرادی که از شخصیت بهنجار و با باثبات برخوردارند، دارای یک خودپنداره منسجم از خود بوده و همواره اهدافی را در زندگی دنبال می کنند. این افراد معمولاً هدف گزینی مطلوب و متناسب با شرایط دارند. در عوض افراد دارای اختلال شخصیت، یا دچار سردرگمی هستند و یا اینکه اهدافشان بسیار بی ثبات، ایده‌­آل و دست نیافتنی است. چنین افرادی عمدتاً چشم انداز مشخصی را دنبال نمی­کنند.

    6. برای شناخت بهتر شخصیت نامزدتان از روانشناس خود کمک بگیرید.

     معمولا مشاوران و روانشناسان آموزش دیده چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین، این امکان را دارند که با شما و نامزدتان مصاحبه کرده یا با بهره‌گیری ازپرسشنامه‌های شخصیت شما را از نظر سلامت شخصیتی، بررسی کنند. از این رو توصیه می‌شود برای اطمینان از این موضوع حتماً به مشاوران و روانشناسان متخصص، مراجعه کنید.

    بررسی مشکلات شخصیتی از جمله مهمترین اقدامات در یک مشاوره پیش از ازدواج است. حتماً به وجود نشانه‌­های اختلال شخصیت در نامزدتان حساس باشید. چرا که زندگی کردن با یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت بسیار چالش برانگیز بوده و مستلزم بار هیجانی زیادی برای طرفین است. موارد گفته شده چندین راهکار ساده بررسی اختلال شخصیت بود. برای اطلاعات بیشتر به مقالات روان‌درمانی  مراجعه نمایید. در صورت نیاز در این زمینه می­توانید از مشاوره دکتر مژگان لطفی کمک بگیرید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۹ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #