آشنایی پیش از ازدواج

مشاوره ازدواج | ۸ ویژگی افرادی که نباید با آنها ازدواج کنید

  • در زندگی هر انسان، رویدادها و رخدادهای تعیین کننده‌ای وجود دارند که سرنوشت سازند. یکی از این رویدادها مربوط به زمانی است که فرد قصد دارد برای ازدواج تصمیم بگیرد. این تصمیم معمولا دشوار و پیچیده است، چرا که برای ازدواج مناسب نیاز به معیارهایی وجود دارد و اغلب تمام این معیارها در یک فرد وجود ندارند. علاوه بر این معیارها و اولویت بندی آن‌ها در آشنایی قبل از ازدواج در افراد مختلف متفاوت است و همین مساله باعث ابهام و سردرگمی و گاهی تصمیم اشتباه در افراد می‌گردد. مولفه‌ها و مواردی را که باید برای یک ازدواج موفق وجود داشته باشند، در مقاله ای با عنوان “پیش نیازهای ازدواج موفق “ به طور کامل مورد بحث و بررسی قرار داده‌ایم. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله مذکور مراجعه کنید. اما در این مقاله سعی بر آن داریم که در مورد معیارهایی که می‌توانند فرد مقابل را به فرد قطعاً نامناسبی برای ازدواج تبدیل کنند، صحبت کنیم.

    1- عدم توانایی برای مدیریت هیجان‌های منفی

    افرادی که نمی‌توانند هیجان‌های منفی خود را مانند خشم، استرس، ناراحتی و … را مدیریت کنند، معمولاً افراد مناسبی برای ازدواج و رابطه زناشویی نیستند. فردی که مکررا چار استرس و اضطراب شدید می‌شود، نسبت به بقیه آدم‌ها تحریک پذیرتر است و این تحریک پذیری مداوم ، می‌تواند باعث تنش و دلخوری در روابط بین فردی و زناشویی او گردد. علاوه بر آن، زمانی که افراد استرس زیادی را تجربه می‌کنند، نمی‌توانند در اکنون زندگی کنند و از زمان حالشان لذت ببرند و به شدت نگران هستند. یا به طور مثال افرادی که نمی‌توانند خشم خود را مدیریت کنند و به صورت مکرر آن را به صورت آزار دهنده‌ای ابراز می‌کنتد، نیز افراد مناسبی برای ازدواج نیستند.
    افرادی که مدیریت هیجانی ندارند، ممکن است به خودشان آسیب برسانند مانند اینکه درگیر رفتارهای تکانشی، پرخوری، سوء مصرف مواد و سیگار و …شوند که می‌تواند آسیب‌های کوتاه مدت یا بلندمدتی برای فرد داشته باشد. علاوه بر این عدم مدیریت هیجانی در روابط بین فردی می‌تواند آسیب‌هایی را برای دیگران و مخصوصا افراد نزدیک به آن‌ها داشته باشد. به طور مثال این افراد ممکن است تغییرات خلقی و رفتاری زیادی را تجربه کنند و رفتارهای ناگهانی و تکانشی آنها و همچنین تغییرات خلقی می‌تواند برای افراد دیگر ناخوشایند و آزاردهنده باشد. به طور کلی وجود بی ثباتی‌های عاطفی، خلقی و رفتاری از مواردی است که زمانی که در یک فرد وجود دارد، باید برای شروع رابطه عاطفی و یا مشاوره ازدواج به آنها توجه کرد.
    به طور کلی افرادی که هیجان‌های منفی را خیلی از اوقات و با شدت زیاد تجربه می‌کنند، به دلیل آسیب‌پذیر بودن نسبت به اختلالات روانی مانند اختلال شخصیت مرزی یا بوردرلاین افراد مناسبی برای ازدواج و رابطه زناشویی نیستند. به همین دلیل این ویژگی افراد در آشنایی ازدواج باید مدنظر قرار گیرد. داشتن مدیریت هیجانی یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های لازم برای ازدواج است و باید در مشاوره ازدوراج مدنظر افراد قرار داشته باشد.

    2- خودشیفته بودن

    لازم است همه افراد نگرش مثبتی نسبت به خود داشته باشند و این امر جزء مهمی از سلامت روان افراد است. اما گاهی این نگرش مثبت به صورت مبالغه آمیز و به صورت خودبزرگ­بینی ظاهر می­شود. افراد خودبزرگ­بین معمولا دارای اعتماد به نفس کاذب، متورم و غیرمنطقی نسبت به توانمندی­ها و دارایی­های خود هستند. این خودبزرگ­بینی به گونه­ای است که اطرافیان را بسیار آزرده می­سازد، طوریکه افراد بتدریج تحمل خود را نسبت به رفتارهای خودشیفتگی فرد مقابل از دست داده و آزرده خاطر می­شوند.

    یکی از ویژگی­های افراد خودشیفته، خودمحور بودن است. این افراد نمی­توانند نیازها و احساسات دیگران را در نظر بگیرند و اغلب نیازها، نگرانی­ها و احساسات خودشان در اولویت است. در مشاوره ازدواج یکی از مسایلی که به شدت مورد توجه است، مهارتهای بین فردی مناسب طرفین است. در حالی که افراد خودشیفته، کاملا خود محور هستند و نمی­توانند مهارتهای ارتباطی مناسبی با دیگران داشته باشند، چرا که آن­ها اغلب درگیر نیازهای هیجانی و احساسات خودشان هستند و نمی­توانند به طور موثر احساسات و نیازهای دیگران را درک و در نظر بگیرند. به طور کلی افراد خودشیفته و خود­بزرگ­بین نمی­توانند روابط عاطفی و ازدواج موفقی داشته باشند، مگر اینکه تحت درمان قرار بگیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می­توانید مقاله “اختلال شخصیت خودشیفته و مشکلات ازدواج با این افراد” را مطالعه نمایید.

    3- سعی برای کنترل کردن همه امور و اطرافیان

    برخی افراد تمایل دارند همه چیز و همه افراد دور و برشان را کنترل نمایند. اگر این کنترل¬گری شدید باشد، این افراد دارای شخصیت وسواسی هستند. این افراد معمولا تمایل دارند که همه چیز طبق قوانین خاصی که آن‌ها وضع کرده اند پیش برود. زندگی کردن در طولانی مدت با اینگونه افراد کار بسیار سخت و ناخوشایندی است. این افراد معمولا نگرانی و احساسات منفی شدیدی مانند اضطراب، خشم، شرم، گناه و ….دارند و ناگزیر این احساسات به همسر یا پارتنرشان نیز منتقل می¬شود و علاوه بر این نیز ممکن است از همسرشان بخواهند که مانند آنها بر محیط اطراف کنترل بیشتری داشته باشند و یا برخی اعمال تشریفاتی که افراد وسواسی دارند را انجام دهند. برای داشتن اطلاعات بیشتر در این خصوص میتوانید مقاله “ازدواج با فرد وسواسی چه مشکلاتی دارد؟” را مطالعه نمایید.

    افراد دیگری که ممکن است بسیار کنترل کننده باشند، افراد بی اعتماد یا دارای شخصیت پارانویید هستند. این افراد معمولا با محیط اطراف رابطه خوبی ندارند و تقریباً همیشه با بی اعتمادی برخورد می‌کنند. این افراد محیط اطرافشان را به شدت کنترل می‌کنند و عادت دارند که افراد نزدیک را مدام چک نمایند.

    این رفتار برای افراد معمولا بسیار ناخوشایند است و در طولانی مدت می‌تواند باعث دلخوری، خشم و دلزدگی در رابطه زناشویی شود. به همین علت اگر در حال آشنایی ازدواج با فردی هستید که احساس می‌کنید مدام در حال کنترل کردن شماست، باید دقت نمائید.

    4- فقدان بلوغ و پختگی عقلانی، اجتماعی و هیجانی

    یکی از مهمترین مواردی که باید برای مشاوره ازدواج به آن‌ها توجه نمائید بلوغ و پختگی فرد در زمینه‌های مختلف است. بلوغ و پختگی فرد نشان دهنده این است که این فرد تا چه حدی مسیر و اهداف روشنی در زندگی برای خودش ترسیم کرده و تا چه حد برای رسیدن به آن‌ها تلاش می‌کند. فردی که به پختگی رسیده است با موقعیت‌های مختلف برخورد مناسبی دارد و اغلب از توانایی حل مشکل خوبی برخوردار است. این که فرد بتواند تکانه‌ها و هیجان‌های منفی خودش را نیز کنترل نماید، به عنوان نشانه‌ای از پختگی هیجانی در نظر گرفته می‌شود.
    افرادی که به بلوغ و پختگی مناسبی رسیده اند، می¬توانند با دیگران روابط بین فردی مناسب و معقولانه¬ای داشته باشند، می توانند دیگران را دوست داشته باشند و به آن‌ها عشق بورزند. می¬توانند ابراز احساسات و جراتمندی داشته باشند و تفاوتها را بپذیریند. به طور کلی این افراد می‌توانند روابط بدون تنش و باثباتی با دیگران و از جمله افراد نزدیک مانند همسر و یا خانواده خود داشته باشند. برای اطلاعات بیشتر در مورد پختگی در ازدواج می‌توانید مقاله “بلوغ و پختگی در ازدواج” را مطالعه نمایید.

    رزرو تلفنی وقت مشاوره : 09107601980

    5- استفاده از دارو یا مواد خاص

    بسیاری از افرادی که به سمت مصرف مواد اعتیاد‌آور می‌روند، گمان نمی‌کنند که روزی به این مواد وابسته می‌شوند. این افراد همواره و تمام عمر بر این باور هستند که مواد چیزی است که آن‌ها با اراده شروع کرده‌اند و با یک اراده دیگر، می‌توانند آن را کنار بگذارند. فارغ از اینکه وابستگی به مواد شاید شروعش توسط خود فرد باشد، اما خاتمه دادن به آن به عوامل مختلفی وابسته است.
    پس در ازدواج با این افراد همواره باید به واقعیت مزمن بودن این وابستگی و مقاوم به درمان بودن اعتیاد، آگاه باشید و سعی کنید با افرادی که تجربه مصرف مواد داشته یا در حال حاضر مواد مصرف می‌کنند، ازدواج نکنید. چنین افرادی معمولاً افراد مناسبی برای ازدواج و روابط طولانی مدت نیستند، نه اینکه نخواهند تغییر یابند، بلکه به این دلیل که اعتیاد یک مسأله بسیار پیچیده بوده و درمان آن معمولاً بسیار دشوار است. وابستگی به مواد، داروهای مختلف و الکل از مواردی است که در مشاوره ازدواج باید به آن‌ها توجه داشت.

    6- عدم مسئولیت‌پذیری

    یک ازدواج و به تبع آن رابطه زناشویی موفق، نیازمند مسئولیت­پذیری طرفین در خانواده است. افرادی که مسئولیت زندگی خود را نمی‌پذیرند، مطمئناً در زندگی مشترک نیز افراد مسئولیت پذیری نیستند. مشخصه این افراد، نداشتن اهداف مشخص در زندگی است. ممکن است برخی افراد اهداف مشخصی داشته باشند، اما برای رسیدن به آن‌ها تلاش زیادی نمی‌کنند و پشتکار خوبی نیز ندارند، این افراد نیز از مسئولیت‌پذیری برخوردار نیستند. پذیرفتن مسئولیت زندگی خود و داشتن مسئولیت متناسب در ارتباط با زندگی اطرافیان یکی از مهمترین مولفه­های مورد توجه در مشاوره ازدواج است.

    7- عدم توانایی برای ابراز هیجان مثبت یا صمیمیت با دیگران

    لازمه یک رابطه زناشویی موفق، نشان دادن احساس به همسر و توانایی نزدیک و صمیمی‌شدن با او است. افرادی­که نمی‌توانند احساس مثبت شان را به دیگران نشان دهند و یا توانایی صمیمی‌شدن با دیگران را ندارند، مطمئناً در زندگی زناشوئی شان نیز مشکل خواهند داشت. این افراد یا مهارت ابراز هیجانی را ندارند و یا دچار اختلالاتی هستند که نمی‌توانند با بقیه صمیمی شوند. در هر صورت، اگر در حال آشنایی قبل از ازدواج با فردی هستید که این ویژگی‌ها را دارد، باید بیشتر دقت کنید. مشاوره ازدواج به توانایی ابراز احساس مثبت و توانایی دوست داشتن دیگران و صمیمی شدن با آن­ها به عنوان یکی از پیش نیازهای ازدواج موفق می‌­نگرد.

    8- بسته نشدن پرونده رابطه یا روابط قبلی برای فرد

    ممکن است فردی که در حال آشنایی ازدواج با او هستید، به تازگی رابطه قبلی خود را خاتمه داده است. اگر پرونده رابطه قبلی برای این فرد هنوز باز است و هنوز به طور کامل نسبت به رابطه قبل التیام پیدا نکرده است، این فرد نمی‌تواند گزینه مناسبی برای ازدواج و حتی آشنایی قبل از ازدواج باشد. طول مدت آشفتگی روانشناختی افراد پس از قطع یک رابطه عاطفی کاملا متغیر و به عوامل مختلفی همچون طول مدت رابطه، میزان دلبستگی و در کنار هم بودن افراد، دلیل جدایی و وجود مسایل و اختلالات شخصی مانند اختلالات اضطرابی و افسردگی و شخصیت وابسته بستگی دارد. اما آنچه مهم است این است که دوران سوگ ناشی از یک رابطه عاطفی زمان مناسبی برای آشنایی ازدواج و شروع رابطه عاطفی دیگری نیست و باید پذیرفت که تصمیم در این دوران می­تواند با اشتباهات جدی همراه باشد. برای داشتن اطلاعات بیشتر در این مورد می‌­توانید مقاله “بعد از شکست عشقی و پایان یک رابطه عاطفی چه کارهایی باید انجام دهیم؟” را مطالعه نمایید.

    سخن پایانی

    همانگونه که گفته شد، انتخاب همسر و ازدواج اگرچه یکی از موضوعات مهم برای رشد و تعالی فردی و اجتماعی افراد محسوب می­شود، اما انتخاب نادرست می­تواند بسیار آشفته کننده باشد. پس بهتر است در این زمینه بسیار هوشمندانه تصمیم گرفت. در این مقاله سعی شد به برخی از ویژگی­هایی که وجود آنها در طرف مقابل نشان دهنده عدم تناسب وی برای ازدواج است پرداخته شود. سعی کنید به این موارد در فرایند مشاوره ازدواج و قرارهای آشنایی ازدواج حساس باشید و اگر چنین علایمی را در فرد مشاهده می­کنید – و احساس می­‌کنید در حال تکرار هستند ـ از ازدواج با وی اجتناب کنید. اگر چنین نشانگرهای رفتاری را مشاهده می­‌کنید، اما در مورد درستی آن شک دارید بهتر است از خدمات تخصصی مشاوره ازدواج دکتر مژگان لطفی بهره‌­مند شوید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۲ رای

    به اشتراک گذاری:

    Facebook
    LinkedIn
    Telegram
    WhatsApp
    Email

    مقالات مرتبط

    #